Op zaterdag 20-7-2019 organiseerden wij het 5e onderling.

Het A zestal heeft hier de eerste prijs gehaald. Het B zestal de derde prijs na kaveling.

Bij de jeugd is er geschoten met de windbuks door Puk, Sanne, Mike, Joyce en Lisan.

Allen werden na afloop beloond met een kleine verrassing.

Zaterdag 13-7-2019 OLS Sevenum kaveldag en een nieuw onderdeel het drietal schieten voor de jeugd met de windbuks. Ons drietal Mike, Joyce en Lisan ondersteund door Sanne met de paraplu haalde helaas niet de benodigde 30 punten maar werd toch knap gedeeld vierde met 29 punten. Natuurlijk het kavelen gevolgd en later met zijn allen genoten van de prijsuitreiking in de tent.

Op zondag 7-7-2019 was het  OLS in SevenumOnder prima weersomstandigheden en met diverse nieuwe leden in uniform een mooie optocht gelopen door de straten van Sevenum. Overal stond genoeg volk langs de route en de sfeer was goed.

Later op het terrein het korpsschieten door ons zestal Pascal, Theo, Lieke, Kitty, Wim en Jeu. Helaas werden de benodigde 36 punten niet gehaald. Evengoed hebben we er een gezellige dag van gemaakt die is geëindigd bij Harrie.

Op maandag 8-7-2019 hebben we er bij Harrie nog een gezellige napraatmiddag van gemaakt.

 

Op dinsdag 25-6-2019 heeft Bs Meander deelgenomen aan het Kinjer Ols in Sevenum.

Hier hebben ze de eerste prijs gehaald met de beste jell.

Op zondag 23-6-2019 was het tweede bondsfeest in Grashoek.

Hoewel het B-zestal heeft mogen kavelen zijn we helaas niet in de prijzen gevallen.

Op 22-6-2019 was het onderling in Blerick. Helaas zijn we niet in de prijzen gevallen.

Op 26 mei hebben we het eerste bondsfeest van de bond Juliana gehad in Belfeld. Na een mooie ontvangst in het gemeenschapshuis de Hamar hebben we onder een mooie lentezon de optocht gelopen door de straten van Belfeld, waarna we op het terrein een mooi feest hebben gevierd. Bij het schieten werd eerst door de koningen geschoten voor de bondskoning. Helaas is het onze koning Herman net niet gelukt, de koning van Neer net na hem was de gelukkige. Bij het jeugdschieten werd door de jeugd in de diverse leeftijdsklassen ook geschoten om de titel jeugdkoning. Ook hier is het net niet gelukt.

Tijdens het korpsschieten hebben we de volgende resultaten behaald.

A zestal: 17-15  B zestal 15-16.

Tijdens de optocht hebben we de volgende resultaten gehaald:

Mooiste geheel 6e plaats, Beste Defilé 8e plaats, Beste houding 7e plaats, Beste commandant 4e plaats, Beste bordjesdrager 4e plaats, Beste vaandeldrager 7e plaats, Beste muziekkorps tijdens de optocht 4e plaats

Op zaterdag 18 mei hebben we het tweede onderling geschoten bij St. Martinus in Tegelen.

Het B zestal heeft hier na kaveling de derde prijs gehaald.

Bij het jeugdschieten heeft Mike Dewinden de eerste prijs gehaald met 107 punten.

Op zaterdag 11 mei hebben we deelgenomen aan de 7kamp schietwedstrijd in Neer.

Helaas hebben we geen prijs behaald.

Op 27 april hebben we geschoten om de gemeente Beesel beker bij de schutterij van Beesel. Na 4 ronden schieten werd de balans op gemaakt en bleek dat de schutterij van Reuver de beker heeft gewonnen. Ondanks een regenbui was het een gezellige en sportieve middag van broederschap en vriendschap.

Op 13 april hebben we de eerste onderlinge wedtrijd geschoten bij St. Anthonius in Tegelen. Helaas zijn we niet in de prijzen gevallen.

 

Na 5 wedstrijden die afwisselend in Beesel en in Reuver hebben plaatsgevonden, is zaterdag 16 maart de wintercompetitie van 2019 in Beesel afgesloten.

 

Waarbij Reuver trots met de beker huiswaarts mocht keren.

 

De fijne samenwerking tussen beide schutterijen zorgt voor een altijd aanwezige gezelligheid en goede sfeer.

 

Waardoor dit jaar voor het eerst een nieuw competitief wedstrijdelement toegevoegd werd in de vorm van “de beste individuele schutter” van beide schutterijen. Dit is degene geworden die de hoogste score heeft van 3 van de 5 wintercompetitiewedstrijden, waarbij de hoogste 3 geteld worden. Het was een nek aan nek race, maar Lisan heeft deze prijs in de wacht gesleept met maar liefst een score van 110-110-109! Gefeliciteerd! De prijs wordt tijdens de gezamenlijke BBQ overhandigd.

 

 

 

Op de foto het jongste lid van St. Barbara Reuver; Sanne Dewinden (links) samen met Lisan Kessels (rechts) met de gewonnen wisselbeker voor Reuver.

 

Zaterdag 26 januari hebben we de vierde wedstrijd in de wintercompetitie geschoten. Wederom is de wedstrijd gewonnen door de schutterij van Reuver. De uitslag is als volgt. Beesel: 1027 punten Reuver 1058 punten.
De vijfde en laatste wedstrijd is op zaterdag 9 maart in Beesel.

Op zaterdag 12 januari hebben we de derde wedstrijd van de wintercompetitie geschoten tegen de schutterij van Beesel in Beesel. Na een spannende strijd hadden we de volgende einduitslag. Beesel 1602 en Reuver 1659.

Een eervolle vermelding voor de volgende schutters:

Theo Geerlings  en jeugdlid Lisan Kessels elk 110 punten en jeugdlid Mike Dewinden 109 punten.

Tussenstand na drie van de vijf wedstrijden:

Beesel 1375+1017+1602=3994

Reuver 1389+1063+1659=4111

Zaterdag 8 december was de tweede wedstrijd van de wintercompetitie met de schutterij van Beesel. Deze keer in Reuver. Na een gezellige middag/avond schieten de volgende eindstand:
Reuver 1063 Beesel 1017.
Een eervolle vermelding voor ons jeugdlid Lisan Kessels met de behaalde maximale score van 110 punten.

Zaterdag 24-11-2018 de eerste wedstrijd van de wintercompetitie gehad bij onze schuttersvrienden van de schutterij van Beesel. Na een gezellige avond schieten waarbij diverse schutters een score van 109 (max is 110) hebben gehaald was de eindstand als volgt:
Beesel 1375 punten en Reuver 1389 punten.

Zaterdag 13-10-2018 hebben we het buitenseizoen afgesloten. Onder een prachtig najaarszonnetje zijn er 10 ronden geschoten in drietallen door loting samengesteld uit een A, B en C schutter. Het winnende drietal is geworden Andy Janssen (A), Jean Roberts (B) en Theo Geerlings (C).

 

Op zondag 16 september hebben we voor het eerst deelgenomen aan het LDS. Dit jaar was dit  in Maasniel. Na een mooie optocht door het dorp Asenray mocht het damesdrietal  Lieke Schouten, Jaqueline Warries en Kitty Kessels de Reuverse eer vertegenwoordigen in de schietwedstrijd. Het korpsschieten ging prima maar helaas zijn we in de eerste kavelronde uitgevallen. Bij het jeugdschieten mocht Lisan Kessels meeschieten. De competitie was sterk en Lisan heeft de kaveling helaas niet gehaald. Het was een geslaagd feest en zeker voor herhaling vatbaar.

Vogelschieten St Barbara Reuver.

 

Afgelopen zaterdag (8 sept) werd er in grote getalen gestreden om de titels; schutterskoning 2018, dorpskoning 2018, en jeugdkoning 2018.

In een mooi zonnetje hebben we, met de leden van de schutterij en het Trommel en Fluiterkorps, de huidige koning Andy Janssen, afgehaald waarna hij als laatste actie, samen met de kommandant de inspectie op het schuttersterrein mocht uitvoeren. Burgemeester Petra Dassen en voorzitter Geert Teunissen hebben hem vervolgens uit zijn ambt ontheven en van het zilver ontdaan.

Piet Konings werd geëerd voor zijn jubileum lidmaatschap. Waarna het officiële deel van deze dag geparkeerd werd tot de nieuwe koningen bekend waren.

Het was zeer gezellig. Behalve de strijd om de schutterskoning, had familie Hendriks tijdens hun familiedag het schieten als activiteit in hun programma opgenomen. Op hun eigen schietboom hebben ze de vogel afgeschoten, onder begeleiding van collega schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum, die voor deze dag Reuver kwamen helpen. Net als Schutterij-Broederschap St. Georgius en St. Sebastianus uit Beesel, die op geweldige wijze Reuver heeft bijgestaan in alle voorkomende werkzaamheden zodat alle eigen leden van Sint Barbara dit schuttersfeest beter konden meebeleven. Beesel en Reuver helpen elkaar op toerbeurt sinds enkele jaren als zusterverenigingen uit dezelfde gemeente, dit als blijk van wederzijdse vriendschap en respect.

De jeugd heeft mee geschoten voor de jeugdkoning, waarbij Indy van Gasteren als winnaar uit de bus kwam.

Ook “onder” de schietboom voor de dorpskoning was het zeer gezellig; de concurrentie was groot, de deelnemers uit Bracht en Elmpt waren in de meerderheid. De Reuverse hebben zich dapper geweerd, maar de eer voor dorpskoning st Barbara Reuver is met schutterskoning Ingo Wiesner naar Bracht gegaan. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het mocht de pret niet drukken, het was supergezellig met z’n allen. Door het goede weer konden we heerlijk buiten genieten en de wedstrijden goed volgen.

De spannendste strijd was uiteraard die voor Schutterskoning 2018, wie gaat de vereniging “voor” in het nieuwe seizoen? Zijn er voor de dorpskoning en de jeugdkoning geen verplichtingen aan het winnen van de titel, komt er voor de schutterskoning een prachtig seizoen aan met een aantal mooie optochten, schuttersfeesten en uiteraard het OLS. Na een spannende strijd viel na 16 ronden de haan naar beneden. Het verlossende schot kwam van Herman Geerlings. Prachtig! De nieuwe schutterskoning werd geïnstalleerd en uitgebreid gefeliciteerd, waarna het feest met muziek door Sandra en Marco kon beginnen. Het was nog lang gezellig!

 

Op zondag 2 september was het derde en laatste bondsfeest in Horst. Onder een prachtig zonnetje hebben we de optocht gelopen door het centrum van Horst en daarna zijn we naar het schietterrein gegaan voor de verdere activiteiten. In de A klasse zijn we buiten de prijzen gevallen. In de B klasse behaalden we de 5e prijs na kaveling. Bij het jeugdschieten haalde Lisan Kessels een eerste prijs.

Hallo Schuttersvrienden,

Hierbij willen we jullie graag uitnodigen voor het jaarlijks Vogelschieten op zaterdag 8 september vanaf 16.00 uur op het schuttersterrein aan de polderweg 3 te reuver. Dit gezellige feest wordt geopend met het eerste schot door de Burgemeester Petra Dassen.

Daarna kan St. Barbara schieten voor de nieuwe koning(in), en kan er op een andere mast geschoten worden voor de dorpskoning(in), hieraan kunnen jullie ook aan deelnemen als jullie willen.

Tevens is er ook voor de jeugd vogelschieten voor de jeugdkoning.

 

Nadat de huldigingen van de nieuwe koning, dorpskoning en jeugdkoning, gaan we gezellig verder met mooie muziek en s'avonds Live muziek van Sandra en Marco, twee topartiesten uit onze regio, met gezellige Duitse Schlager muziek.

Hopelijk tot ziens op 8 september.

Op 1 juli was het Ols in Raam.

Tijdens het korpsschieten haalden we helaas maar 35 punten waardoor we niet aan de kaveling konden deelnemen.

Op 26 juni was het eindelijk zover. Na weken van voorbereiding het Kinjer Ols in Raam.

Vroeg vertrekken voor een lange en spannende dag. Iedereen die hier aan heeft meegewerkt hartelijk dank, en iedereen mag trots zijn op het resultaat.

In de categorie creatiefste koningsvogel werd een tweede prijs gehaald.

Op 17 mei was het tweede bondsfeest in Panningen-Echel

In de optocht behaalde het korps een derde prijs met eervolle vermelding.

Bij het jeugdschieten haalde Lisan Kessels een eerste prijs.

Het A zestal schoot 34 punten en het B zestal 35. 

Op 9 mei hebben we deelgenomen aan het onderling in Venlo.

Ondanks dat het B zestal nog heeft mogen kavelen zijn we hier helaas buiten de prijzen gevallen.

Op 27 mei was het eerste bondsfeest bij St. Martinus in Tegelen. Tijdens de optocht haalde onze bordjesdrager een tweede prijs. Op het terrein haalde ons koningspaar een eerste prijs en de koningin ook nog een derde prijs. Bij het jeugdschieten haalde ons jeugdlid een eerste prijs. Bij het korpsschieten schoot het A zestal 2 keer 18 punten en heeft mogen kavelen. In de eerste kavelronde werd helaas gemist. Het B zestal schoot 17 en 16 punten. 

Op tweede pinksterdag 21 mei hebben  we in Beesel deelgenomen aan de drietallen wedstrijd. Daarnaast mocht elke vereniging ook schieten met 1 zestal. we gingen met 7 volle kaarten en het zestal de kaveling in. Het zestal is vierde geworden en met 3 kaarten hebben we gedeeld in de prijzen i.v.m. de duisternis en de regen.

Op 19 mei was het onderling in Reuver. Hier behaalde het A-zestal een tweede prijs. Het B-zestal viel met een vierde plaats net buiten de prijzen.

Op 12 mei hebben we deelgenomen aan de 7-kamp in Kessel.

Na kaveling behaalde het A zestal de derde prijs en het B zestal de tweede prijs.

Op zaterdag 5 mei hebben we deelgenomen aan de onderlinge wedstrijd in Belfeld. Hier heeft het A zestal de derde prijs gehaald na kaveling. Het B zestal is helaas buiten de prijzen gevallen.

 

Op Koningsdag hebben we met onze schutterijbroeders uit Beesel geschoten om de Gemeente Beesel Cup.

 

Na het verrichten van de openingsschoten door burgermeester Petra Dassen, wethouder Jan Smolenaars, de voorzitter van Reuver en de koning van Beesel werd er door beide schutterijen 4 ronden geschoten.

 

Na deze vier ronden was de winnaar bekend, Beesel had 17 schoten gemist en Reuver slechts 4.

 

Hiermee is de beker gewonnen door schutterij Sint Barbara.

 

De beker werd uitgereikt door wethouder Jan Smolenaars aan Jeu van Doorn. Jeu met inmiddels 60 jaar schietervaring en fungeert nu als coach voor alle schutters van de schutterij tijdens de wedstrijden.

 

Na de prijsuitreiking was het nog lang gezellig in het schutterslokaal aan de Polderweg.

 

 

 

 

Tijdens een gezellige middag op de Polderweg, zijn Yenthe Bongaerts schutterskoningin en Stef Janssen schutterskoning geworden.

 

Gefeliciteerd!

 

Op zaterdag 14 april hebben we deelgenomen aan het Euregionaal Schützenfest in het Duitse Bruggen. Na een rondgang door het dorp is er bij de burcht door de koningen geschoten voor de titel euregiokoning 2018. Aansluitend aan het schieten was er wederom een rondgang door het centrum naar de feestzaal waar een gezellige feestavond volgde.

 

meer foto's op de fotopagina.

De voorbereidingen voor het Kinjer-Ols 2018 zijn weer begonnen.

Op 31 maart 2018 hebben we het buitenseizoen weer geopend met een onderlinge 3tallen wedstrijd.

De 3tallen worden per loting samengesteld met een A-schutter, een B-schutter en een C-schutter.

Er werden 2 ronden geschoten op de grote punten en 3 ronden op de kleine punten.

Het winnende drietal (zie foto):

A-schutter Kitty Kessels

B-schutter Piet Konings

C-schutter Lowie Brauer

 

meer foto's vind u op de fotopagina

Op 24 maart 2018 hebben we de wintercompetitie met onze schuttersvrienden van Beesel afgesloten. In totaal hebben we vijf wedstrijden met de windbuks geschoten met wisselende resultaten. Voor aanvang van de laatste wedstrijd was de tussenstand nagenoeg gelijk zodat de laatste wedstrijd bijzonder spannend was. Uiteindelijk was Reuver de winnaar en mocht ons jongste lid Lisan Kessels de wisselbeker in ontvangst nemen.

 

meer foto's vind u op de fotopagina