We hebben samen met het bestuur van onze schuttersbond overlegd en besloten het geplande bondsfeest en Euregio schuttersfeest op 12 sept. 2021 niet door te laten gaan. Ook de geplande datum van 29 mei 2022 gaat niet door. 3x is scheepsrecht; 22 mei 2022 gaan we er samen een prachtig schuttersfeest van maken.
De nieuwe datum is: zondag 22 mei 2022
Iedereen is van harte welkom op deze feestelijke dag met live muziek om mee te komen genieten.
Tevens zorgen Die Powerhosen voor een geweldige feestavond.

 

 

In verband met het Corona virus zijn het Euregio Schuttersfeest en het Bondsfeest, welke gepland stonden in September 2020, beide verplaatst naar 12 september 2021. We hopen jullie dan te mogen begroeten in Reuver zodat we er samen een mooi Schuttersfeest van kunnen maken!
We wensen iedereen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. Blijf gezond!

 

Wintercompetitie

 

Eindelijk mogen we weer samen schieten, dus wordt de laatste wedstrijd van de wintercompetitie van 2019-2020 geschoten op zaterdag 30 oktober in het schutterslokaal in Reuver. Na de reeks van 4 overwinningen door Beesel is de achterstand niet meer op te halen, maar er werd een poging gedaan om de achterstand niet nog groter te laten worden......dit is ondanks de 110 punten van Jean Roberts, niet gelukt. Ook deze laatste wedstrijd wint Beesel. De score voor Beesel is 797 en die van Reuver 721 

De totaalscore voor Beesel komt hiermee op: 4693 punten

Die van Reuver is: 4503 geworden.

Dus met een verschil van 190 punten gaat de Beker na 2 jaar Reuver zeer verdiend mee naar Beesel.

 

Ons jeugdlid Sanne overhandigd de beker aan Frank van Eijk, die vandaag voor Beesel de 110 punten scoorde.

Wintercompetitie

De 4e wedstrijd op 8 februari 2020, schoten we in Beesel. Rdeuver ging met 15 man sterk aan de slag, Beesel was met 13 schutters, maar het mocht niet baten. Ook nu wist Beesel ons te verslaan. Beesel scoorde 1368 punten en Reuver 1309 punten. Dat maakt een verschil van 114 punten. De laatste wedstrijd is door Corona verschoven van 14 maart 2020 naar 30 oktober 2021.

 

Wintercompetitie

De 3e wedstrijd op 11 januari 2020, schoten we weer op het thuisfront. Wederom waren de Reuverse schutters in de meerderheid, maar Beesel wist ze toch met 18 punten te verslaan. Tussenstand na 3 van de 5 wedstrijden: Beesel totaal 2528 en Reuver totaal 2473 punten. Het in te halen verschil zijn 55 punten... Of de beker dit jaar een nieuwe plek krijgt weten we 14 maart.

 

Wintercompetitie

De 2e wedstrijd van de wintercompetitie op 14 december is in Beesel geschoten, maar ook hier haalde Beesel 11 punten meer dan Reuver.

Wederom een eervolle vermelding voor onze koning Wim met 110 punten.

Score van Beesel: 837 punten en Reuver: 826.

 

Winnaar individuele beker buitenseizoen 2018-2019

 

Theo Geerlings heeft de individuele beker gewonnen voor het buitenseizoen.

Hiervoor en voor de winnaar van het binnenseizoen, heeft Jeu van Doorn mooie bekers geschonken die oorspronkelijk van "de piep" afkomen.

 

We hadden Theo nog niet op de foto met de "Jeu van Doorn beker", dus dat hebben we 30 november gedaan. Theo alsnog gefeliciteerd!

Barbarafeest

 

Op 30 november was ons jaarlijks Barbarafeest. We zijn deze keer niet in de kerk geweest maar zijn gestart met het brengen van een bezoekje aan Barbara in haar eigen Barbarakapelke. Hier heeft Wim het woord gericht aan de vereniging en hebben Mike en Joyce voor Barbara een lichtje aangestoken. 

Vervolgens zijn we naar het Schutterslokaal gegaan waar we Jan en Nel Jeucken samen met Maurice en Nanette van het Bondsbestuur in het zonnetje hebben gezet.

Onze beschermvrouw heeft voor een heerlijk feestbuffet gezorgd, waar we in een mooi 

aangekleed schutterslokaal van hebben genoten. 

De band die we hadden ingehuurd heeft voor een leuke inprovisatieshow gezorgd. Het aantal artiesten groeide met de minuut. Kortom; ook deze avond was het genieten aan de Polderweg.

 

Meer foto's op de fotopagina.

 

 

Wintercompetitie Beesel-Reuver 2019-2020

Zaterdag 16 nvovember hebben we de 1e wintercompetitie wedstrijd geschoten tegen Beesel (in Reuver).

Beesel was met 9 schutters, Reuver met 15, maar Beesel wist te overwinnen met 26 punten.

De score van Beesel was 951 punten en die van Reuver 925.

Onze toppers op deze dag waren: Wim Dewinden met 110 punten en Lowie Brauer met 109.

 

Sluiten buitenseizoen

 

Op 19 oktober hebben we het buitenseizoen afgesloten met een leuke sportieve wedstrijd met door loting samengestelde 3-tallen bestaande uit ABC-schutters.

 

Het team van Wim Dewinden, Theo Geerlings en Herman Geerlings mocht de bekers in ontvangst nemen van onze voorzitter.

 

3e Onderling 2019. Op 12 oktober was het inhaal ondeling in Belfeld. Eerder dit jaar is dit niet kunnen doorgaan vanwege te harde wind.

Zowel het A zestal als het B zestal hebben hier een derde plaats gehaald.

 

Lds 2019

 

 

29 Schutterijen namen deel aan het LDS in Beek met in totaal 74 3-tallen. St. Barbara heeft met 2 3-tallen deelgenomen. Nadat we op de zondag een mooie optocht hebben gehad behaalden onze beide drietallen de kaveling. Aan het einde van de dag waren nog 18 schutterijen in de wedstrijd, waarvan 18 3-tallen in de strijd waren om de UT te winnen. Ook wij mochten met 1 van beide drietallen terug komen voor verdere kaveling op de zaterdag erna. Uiteindelijk hebben we een tiende plaats gehaald.

Koningschieten 2019

  

Ondanks dat de weergoden niet veel nobels in de planning hadden voor 7 september, hebben we enkel het starten van de wedstrijd iets moeten verplaatsen, waarna het zonnetje zich zelfs liet zien en het een mooie dag werd.

Eerst hebben we onze “oude” koning met de Tuf opgehaald en zijn we met hem bij St. Barbara, in het Kapelke een kaarsje gaan aansteken.

Waarna we ons naar het schuttersterrein verplaatsen. Hier werden de huidige koningen bedankt en van het zilver ontdaan door de voorzitter en beschermvrouw.

 

Jan Jeucken werd gehuldigd voor zijn 25 jarig lidmaatschap en bedankt voor zijn inzet en support. 

 

De openingschoten werden door Dhr. Stoffers en Dhr. Rosowski vanuit gemeente Brüggen, en Dhr. Jacobs en Dhr. Roelofs vanuit gemeente Beesel gedaan, gevolgd door onze koning, voorzitter en beschermvrouw, waarna er met de schietwedstrijden gestart werd. 

Het was een spannende strijd; bij de jeugd wou de vogel zich niet zomaar gewonnen geven. Maar Sanne Dewinden heeft hem z’n laatste houvast doorgeschoten. 

Gefeliciteerd Sanne! Jij bent onze Jeugdkoningin 2019. 

 

Bij de wedstrijd om de dorpskoning verheugen we ons op onze gasten uit onze omgeving, die zowel uit Nederland als Duitsland komen.
Een mooie mix! Ging het koningschap vorig jaar naar Bracht, dit jaar schoot Marcel Roelofs uit Beesel de vogel af!
 

Dan is er natuurlijk nog de boom waarin de vogel voor de leden van de schutterij zich bevindt. 

Ook hier is het altijd spannend. 

Wie zal ons komend jaar voorgaan in de optocht tijdens bondsfeesten en natuurlijk het OLS?   

Al speelt er een portie geluk mee wat betreft de telkens wisselende volgorde van schieten, zullen toch echt ook de kleine “streepjes” geraakt moeten worden om de vogel te laten doen vallen. 

Wim Dewinden heeft deze klus super geklaard en de wedstrijd om het koningschap gewonnen! 

Na het huldigen van de nieuwe schutterskoningen werd er uitgebreid gefeliciteerd en nog een gezellig feestje gebouwd in het schutterslokaal.
Op naar een mooi seizoen!

 

Meer foto's op de fotopagina.

 

6e Onderlinge wedstrijd. Op 24 augustus 2019 was het onderling in Venlo.

Hier heeft het A zestal een eerste prijs gehaald.

 

3e Bondsdeest 2019. Op zondag 18 augustus was het derde Bondsfeest in Maasbree. Het leek erop dat de weergoden niet wilde meewerken en dat het tijdens de optocht zou regegen maar gelukkig werd het net voor de optocht droog.
Tijdens de optocht haalde het muziekkorps een eerst prijs. Over het hele seizoen is het korps 3e geworden.

Bij de schietwedstrijd haalde het A zestal een 4e prijs na kavelen.

Bij het schieten van de jeugd werd Lisan Kessels bondskampioen!

 

Meer foto's op de fotopagina.

 

                                                                            ABC wedstrijd. Op 11 augustus hebben we in Ool geschoten op de ABC wedstrijd.

                                                                            Het C zestal heeft hier een 2e prijs gehaald

 

De gezamenlijke BBQ met de schutterij van Beesel, was op zaterdag 10 augustus 2019. Doordat er buiten te veel wind stond om te schieten hebben we binnen geschoten.

Na 2 ronden op de bôlkes stonden team 4 (Klaus, Ger en Herm B.)en team 7 (Jo, Lisan en Jeu) met 0 missers bovenaan en was het tijd voor de BBQ.

Na de pauze hebben we nog op de kleppen geschoten en zijn de prijzen uitgedeeld aan team 1 (Piet, Joyce en Mike) die met 53 punten de 3e plaats haalden.

 

Team 8 (Angelique, Pascal en Sanne) hadden met 55 punten de 2e plaats en Team 3 (Yvon, Theo en Moniek) met de score van 56 punten de 1e plaats. 

 Meer foto's op de fotopagina.

 

5e onderlinge wedstrijd, op 20-07-2019 door St. Barbara georganiseerd.

Het A zestal heeft hier de eerste prijs gehaald. Het B zestal de derde prijs na kaveling.

Bij de jeugd is er geschoten met de windbuks door Puk, Sanne, Mike, Joyce en Lisan.

Allen werden na afloop beloond met een kleine verrassing.

 

Jeugd OLS, zaterdag 13-7-2019 kaveldag voor het OLS in Sevenum heeft een nieuw onderdeel; drietal schieten voor de jeugd met de windbuks. Ons drietal Mike, Joyce en Lisan ondersteund door Sanne met de paraplu haalde helaas niet de benodigde 30 punten maar werd toch knap gedeeld vierde met 29 punten. Natuurlijk het kavelen gevolgd en later met zijn allen genoten van de prijsuitreiking in de tent.

OLS 2019 in Sevenum. Op zondag 7 juli hebben we deelgenomen aan het OLS in Sevenum. Onder prima weersomstandigheden en met diverse nieuwe leden in uniform een mooie optocht gelopen door de straten van Sevenum. Veel toeschouwers langs de route en een fijne sfeer.

Later op het terrein tijdens het korpsschieten waren Pascal, Theo, Lieke, Kitty, Wim en Jeu ons zestal. Helaas werden de benodigde 36 punten niet gehaald. Evengoed hebben we er een gezellige dag van gemaakt die is geëindigd bij Harrie.

Volgens traditie ontbrak ook de gezellige napraatmiddag, op maandag 8 juli, bij De Paerssjtal niet.

 

Kinjer OLS. Op dinsdag 25-6-2019 hebben de groepen 7 van Bs Meander deelgenomen aan het Kinjer Ols in Sevenum.

Hier hebben ze de eerste prijs gehaald met de beste jell.

2e Bondsfeest in Grashoek op zondag 23-6-2019.

Hoewel het B-zestal heeft mogen kavelen zijn we helaas niet in de prijzen gevallen.

                                                                             4e Onderling in Blerick. Op 22-6-2019 zijn we helaas niet in de prijzen gevallen.

 

1e Bondsfeest  2019. Op 26 mei hebben we het eerste bondsfeest van de bond Juliana gehad in Belfeld. Na een mooie ontvangst in het gemeenschapshuis de Hamar hebben we onder een mooie lentezon de optocht gelopen door de straten van Belfeld, waarna we op het terrein een mooi feest hebben gevierd. Bij het schieten werd eerst door de koningen geschoten voor de bondskoning. Helaas is het onze koning Herman net niet gelukt, de koning van Neer net na hem was de gelukkige.

 

Bij het jeugdschieten werd door de jeugd in de diverse leeftijdsklassen ook geschoten om de titel jeugdkoning. Ook hier is het net niet gelukt.

 

Tijdens het korpsschieten hebben we de volgende resultaten behaald.

A zestal: 17-15  B zestal 15-16.

 

Tijdens de optocht hebben we de volgende resultaten gehaald:

Mooiste geheel 6e plaats, Beste Defilé 8e plaats, Beste houding 7e plaats, Beste commandant 4e plaats, Beste bordjesdrager 4e plaats, Beste vaandeldrager 7e plaats, Beste muziekkorps tijdens de optocht 4e plaats.

2e Onderlinge 2019. Op zaterdag 18 mei hebben we het tweede onderling geschoten bij St. Martinus in Tegelen.

Het B zestal heeft hier na kaveling de derde prijs gehaald.

Bij het jeugdschieten heeft Mike Dewinden de eerste prijs gehaald met 107 punten.

 

7 kamp in Neer. Op zaterdag 11 mei hebben we deelgenomen aan de 7kamp schietwedstrijd in Neer.

Helaas hebben we geen prijs behaald.

 

Gemeente-Beesel-wisselbeker, dit jaar werd er in Beesel gestreden op 27 april.  Na 4 ronden schieten werd de balans op gemaakt en bleek dat de schutterij van Reuver de beker heeft gewonnen. Ondanks een regenbui was het een gezellige en sportieve middag van broederschap en vriendschap.

1e Onderling 2019. Op 13 april hebben we de eerste onderlinge wedtrijd geschoten bij St. Anthonius in Tegelen. Helaas zijn we niet in de prijzen gevallen.

 

Wintercompetitie Beesel-Reuver. 

Na 5 wedstrijden die afwisselend in Beesel en in Reuver hebben plaatsgevonden, is zaterdag 16 maart de wintercompetitie van 2019 in Beesel afgesloten.

 

Waarbij Reuver trots met de beker huiswaarts mocht keren.

 

De fijne samenwerking tussen beide schutterijen zorgt voor een altijd aanwezige gezelligheid en goede sfeer.

 

Waardoor dit jaar voor het eerst een nieuw competitief wedstrijdelement toegevoegd werd in de vorm van “de beste individuele schutter” van beide schutterijen. Dit is degene geworden die de hoogste score heeft van 3 van de 5 wintercompetitiewedstrijden, waarbij de hoogste 3 geteld worden. Het was een nek aan nek race, maar Lisan heeft deze prijs in de wacht gesleept met maar liefst een score van 110-110-109!
Gefeliciteerd! De prijs wordt tijdens de gezamenlijke BBQ overhandigd.

  

 

Op de foto het jongste lid van St. Barbara Reuver; Sanne Dewinden (links) samen met Lisan Kessels (rechts) met de gewonnen wisselbeker voor Reuver.

 

Zaterdag 26 januari hebben we de vierde wedstrijd in de wintercompetitie geschoten. Wederom is de wedstrijd gewonnen door de schutterij van Reuver. De uitslag is als volgt. Beesel: 1027 punten Reuver 1058 punten.
De vijfde en laatste wedstrijd is op zaterdag 9 maart in Beesel.

 

Op zaterdag 12 januari hebben we de derde wedstrijd van de wintercompetitie geschoten tegen de schutterij van Beesel in Beesel. Na een spannende strijd hadden we de volgende einduitslag. Beesel 1602 en Reuver 1659.

Een eervolle vermelding voor de volgende schutters:

Theo Geerlings  en jeugdlid Lisan Kessels elk 110 punten en jeugdlid Mike Dewinden 109 punten.

Tussenstand na drie van de vijf wedstrijden:

Beesel 1375+1017+1602=3994

Reuver 1389+1063+1659=4111

 

Zaterdag 8 december was de tweede wedstrijd van de wintercompetitie met de schutterij van Beesel. Deze keer in Reuver. Na een gezellige middag/avond schieten de volgende eindstand:

Reuver 1063 Beesel 1017.

Een eervolle vermelding voor ons jeugdlid Lisan Kessels met de behaalde maximale score van 110 punten.

 

Zaterdag 24-11-2018 de eerste wedstrijd van de wintercompetitie gehad bij onze schuttersvrienden van de schutterij van Beesel. Na een gezellige avond schieten waarbij diverse schutters een score van 109 (max is 110) hebben gehaald was de eindstand als volgt:

Beesel 1375 punten en Reuver 1389 punten.

 

 

Zaterdag 13-10-2018 hebben we het buitenseizoen afgesloten. Onder een prachtig najaarszonnetje zijn er 10 ronden geschoten in drietallen door loting samengesteld uit een A, B en C schutter. Het winnende drietal is geworden Andy Janssen (A), Jean Roberts (B) en Theo Geerlings (C).

 

LDS 2018. Op zondag 16 september hebben we voor het eerst deelgenomen aan het LDS. Dit jaar was dit  in Maasniel. Na een mooie optocht door het dorp Asenray mocht het damesdrietal Lieke Schouten, Jaqueline Warries en Kitty Kessels de Reuverse eer vertegenwoordigen in de schietwedstrijd. Het korpsschieten ging prima maar helaas zijn we in de eerste kavelronde uitgevallen.

 

Bij het jeugdschieten mocht Lisan Kessels meeschieten. De competitie was sterk en Lisan heeft de kaveling helaas niet gehaald. Het was een geslaagd feest en zeker voor herhaling vatbaar.

Vogelschieten St Barbara Reuver.

Afgelopen zaterdag (8 sept) werd er in grote getalen gestreden om de titels; schutterskoning 2018, dorpskoning 2018, en jeugdkoning 2018.

 

In een mooi zonnetje hebben we, met de leden van de schutterij en het Trommel en Fluiterkorps, de huidige koning Andy Janssen, afgehaald waarna hij als laatste actie, samen met de kommandant de inspectie op het schuttersterrein mocht uitvoeren. Burgemeester Petra Dassen en voorzitter Geert Teunissen hebben hem vervolgens uit zijn ambt ontheven en van het zilver ontdaan.

 

Piet Konings werd geëerd voor zijn jubileum lidmaatschap. Waarna het officiële deel van deze dag geparkeerd werd tot de nieuwe koningen bekend waren.

 

 

Het was zeer gezellig. Behalve de strijd om de schutterskoning, had familie Hendriks tijdens hun familiedag het schieten als activiteit in hun programma opgenomen. Op hun eigen schietboom hebben ze de vogel afgeschoten, onder begeleiding van collega schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum, die voor deze dag Reuver kwamen helpen. Net als Schutterij-Broederschap St. Georgius en St. Sebastianus uit Beesel, die op geweldige wijze Reuver heeft bijgestaan in alle voorkomende werkzaamheden zodat alle eigen leden van Sint Barbara dit schuttersfeest beter konden meebeleven. Beesel en Reuver helpen elkaar op toerbeurt sinds enkele jaren als zusterverenigingen uit dezelfde gemeente, dit als blijk van wederzijdse vriendschap en respect.

 

De jeugd heeft mee geschoten voor de jeugdkoning, waarbij Indy van Gasteren als winnaar uit de bus kwam.

 

Ook “onder” de schietboom voor de dorpskoning was het zeer gezellig; de concurrentie was groot, de deelnemers uit Bracht en Elmpt waren in de meerderheid. De Reuverse hebben zich dapper geweerd, maar de eer voor dorpskoning st Barbara Reuver is met schutterskoning Ingo Wiesner naar Bracht gegaan. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het mocht de pret niet drukken, het was supergezellig met z’n allen. Door het goede weer konden we heerlijk buiten genieten en de wedstrijden goed volgen.

 

 

De spannendste strijd was uiteraard die voor Schutterskoning 2018, wie gaat de vereniging “voor” in het nieuwe seizoen? Zijn er voor de dorpskoning en de jeugdkoning geen verplichtingen aan het winnen van de titel, komt er voor de schutterskoning een prachtig seizoen aan met een aantal mooie optochten, schuttersfeesten en uiteraard het OLS. Na een spannende strijd viel na 16 ronden de haan naar beneden. Het verlossende schot kwam van Herman Geerlings. Prachtig! De nieuwe schutterskoning werd geïnstalleerd en uitgebreid gefeliciteerd, waarna het feest met muziek door Sandra en Marco kon beginnen. Het was nog lang gezellig!

 

3e Bondsfeest 2018. Op zondag 2 september was het derde en laatste bondsfeest in Horst. Onder een prachtig zonnetje hebben we de optocht gelopen door het centrum van Horst en daarna zijn we naar het schietterrein gegaan voor de verdere activiteiten. In de A klasse zijn we buiten de prijzen gevallen. In de B klasse behaalden we de 5e prijs na kaveling. Bij het jeugdschieten haalde Lisan Kessels een eerste prijs.

Hallo Schuttersvrienden,

Hierbij willen we jullie graag uitnodigen voor het jaarlijks Vogelschieten op zaterdag 8 september vanaf 16.00 uur op het schuttersterrein aan de polderweg 3 te reuver. Dit gezellige feest wordt geopend met het eerste schot door de Burgemeester Petra Dassen.

Daarna kan St. Barbara schieten voor de nieuwe koning(in), en kan er op een andere mast geschoten worden voor de dorpskoning(in), hieraan kunnen jullie ook aan deelnemen als jullie willen.

Tevens is er ook voor de jeugd vogelschieten voor de jeugdkoning.

 

Nadat de huldigingen van de nieuwe koning, dorpskoning en jeugdkoning, gaan we gezellig verder met mooie muziek en s'avonds Live muziek van Sandra en Marco, twee topartiesten uit onze regio, met gezellige Duitse Schlager muziek.

Hopelijk tot ziens op 8 september.

OLS 2018. Op 1 juli was het Ols in Raam.

Tijdens het korpsschieten haalden we helaas maar 35 punten waardoor we niet aan de kaveling konden deelnemen.

Kinjer OLS 2018. Op 26 juni was het eindelijk zover. Na weken van voorbereiding het Kinjer Ols in Raam.

Vroeg vertrekken voor een lange en spannende dag. Iedereen die hier aan heeft meegewerkt hartelijk dank, en iedereen mag trots zijn op het resultaat.

In de categorie creatiefste koningsvogel werd een tweede prijs gehaald.

Kinjer OLS 2018. Op 26 juni was het eindelijk zover. Na weken van voorbereiding het Kinjer Ols in Raam.

Vroeg vertrekken voor een lange en spannende dag. Iedereen die hier aan heeft meegewerkt hartelijk dank, en iedereen mag trots zijn op het resultaat.

In de categorie creatiefste koningsvogel werd een tweede prijs gehaald.

2e Bondsfeest 2018. Op 17 mei was het tweede bondsfeest in Panningen-Echel

In de optocht behaalde het korps een derde prijs met eervolle vermelding.

Bij het jeugdschieten haalde Lisan Kessels een eerste prijs.

Het A zestal schoot 34 punten en het B zestal 35. 

Onderlinge in Venlo op 9 mei.

Ondanks dat het B zestal nog heeft mogen kavelen zijn we hier helaas buiten de prijzen gevallen.

 

1e Bondsfeest 2018. Op 27 mei was het eerste bondsfeest bij St. Martinus in Tegelen.

Tijdens de optocht haalde onze bordjesdrager een tweede prijs.

Op het terrein haalde ons koningspaar een eerste prijs en de koningin ook nog een derde prijs.

Bij het jeugdschieten haalde ons jeugdlid een eerste prijs.

Bij het korpsschieten schoot het A zestal 2 keer 18 punten en heeft mogen kavelen. In de eerste kavelronde werd helaas gemist. Het B zestal schoot 17 en 16 punten. 

3-Tallen wedstrijd. Op tweede pinksterdag 21 mei hebben  we in Beesel deelgenomen aan de drietallen wedstrijd. Daarnaast mocht elke vereniging ook schieten met 1 zestal. we gingen met 7 volle kaarten en het zestal de kaveling in. Het zestal is vierde geworden en met 3 kaarten hebben we gedeeld in de prijzen i.v.m. de duisternis en de regen.

Onderling. Op 19 mei was het onderling in Reuver. Hier behaalde het A-zestal een tweede prijs. Het B-zestal viel met een vierde plaats net buiten de prijzen.

7-Kamp. Op 12 mei hebben we deelgenomen aan de 7-kamp in Kessel.

Na kaveling behaalde het A zestal de derde prijs en het B zestal de tweede prijs.

Onderling. Op zaterdag 5 mei hebben we deelgenomen aan de onderlinge wedstrijd in Belfeld. Hier heeft het A zestal de derde prijs gehaald na kaveling. Het B zestal is helaas buiten de prijzen gevallen.

Gemeente-Beesel-Cup.

Op Koningsdag hebben we met onze schutterijbroeders uit Beesel geschoten om de Gemeente Beesel Cup.

Na het verrichten van de openingsschoten door burgermeester Petra Dassen, wethouder Jan Smolenaars, de voorzitter van Reuver en de koning van Beesel werd er door beide schutterijen 4 ronden geschoten.

Na deze vier ronden was de winnaar bekend, Beesel had 17 schoten gemist en Reuver slechts 4.

 

Hiermee is de beker gewonnen door schutterij Sint Barbara. 

De beker werd uitgereikt door wethouder Jan Smolenaars aan Jeu van Doorn. Jeu met inmiddels 60 jaar schietervaring en fungeert nu als coach voor alle schutters van de schutterij tijdens de wedstrijden.

 

 

Na de prijsuitreiking was het nog lang gezellig in het schutterslokaal aan de Polderweg. 

 

Koningsschieten voor Kinjer OLS 2018
Tijdens een gezellige middag op de Polderweg, zijn Yenthe Bongaerts schutterskoningin en Stef Janssen schutterskoning geworden.

 

Gefeliciteerd!

 

Euregio Schutzenfest 2018. Op zaterdag 14 april hebben we deelgenomen aan het Euregionaal Schützenfest in het Duitse Brüggen. Na een rondgang door het dorp is er bij de burcht door de koningen geschoten voor de titel euregiokoning 2018. Aansluitend aan het schieten was er wederom een rondgang door het centrum naar de feestzaal waar een gezellige feestavond volgde.

 

Meer foto's op de fotopagina.

De voorbereidingen voor het Kinjer-Ols 2018 zijn weer begonnen.

Openen buitenseizoen.

Op 31 maart 2018 hebben we het buitenseizoen weer geopend met een onderlinge 3tallen wedstrijd.

De 3tallen worden per loting samengesteld met een A-schutter, een B-schutter en een C-schutter.

Er werden 2 ronden geschoten op de grote punten en 3 ronden op de kleine punten.

Het winnende drietal (zie foto):

A-schutter Kitty Kessels B-schutter Piet Konings C-schutter Lowie Brauer. 

 

Meer foto's op de fotopagina.

Afsluiten wintercompetitie Beesel-Reuver. Op 24 maart 2018 hebben we de wintercompetitie met onze schuttersvrienden van Beesel afgesloten. In totaal hebben we vijf wedstrijden met de windbuks geschoten met wisselende resultaten. Voor aanvang van de laatste wedstrijd was de tussenstand nagenoeg gelijk zodat de laatste wedstrijd bijzonder spannend was. Uiteindelijk was Reuver de winnaar en mocht ons jongste lid Lisan Kessels de wisselbeker in ontvangst nemen.

 

Meer foto's op de fotopagina.