6 April vogelschieten

Zaterdag 6 april was het jaarlijkse vogelschieten bij schutterij St. Barbara Reuver. Altijd weer een spannende wedstrijd. Wie mag het komende seizoen als koning mee lopen? Maar eerst werd de huidige koning opgehaald om nog een keer mee te lopen in de optocht door het dorp. We gingen, in een prachtig zonnetje, onder begeleiding van Batter Braggel naar het huis van onze huidige koning; Ger Peulen. Het was in Ger zijn loopbaan al de 4e keer dat we naar de industriestraat mochten om hem af te halen. Hij had goed gezorgd, er werd geproost op zijn mooie (extra lange) koningsjaar. Samen met Koning Ger en prinses Naomi, werd er naar het St. Barbara Kapelke gemarcheerd, waar ze kaarsjes aanmaakten om Berbke te bedanken. Na een tussenstop bij Harrie op het terras, was het tijd om naar de Polderweg te gaan. Ger werd door onze voorzitter Geert Teunissen en Wethouder Anouk Huijs, van het koningszilver ontdaan en de herinneringsmedaille kreeg een mooie plek op zijn uniform. Uiteraard was de mooie bos bloemen voor zijn echtgenote Truus er ook bij. Ook Katoo van den Beucken, onze jeugdprinses mocht het zilveren schild inruilen voor een herinneringsmedaille.

De schietwedstrijd bij de jeugd kon nu gaan beginnen; Katoo, Saar, Lotte, Tess en Naomi schoten op de jeugdvogel. Het was super spannend, Saar had het bijna gered, maar Lotte liet de plaat naar beneden vallen en werd jeugdkoningin 2024. Saar kwam als winnaar uit de bus bij de schietwedstrijd op de bolletjes en won daarmee de een grote chocolade paashaas. Proficiat super schutters!

Met de grote buks werden de openingsschoten gedaan door: Wethouders Anouk Huijs en Marcel Roelofs, oud-koning Ger Peulen, Voorzitter Geert Teunissen en Roy Janssen van Batter Braggel. Vervolgens ging de strijd om de titel koning 2024 tussen 14 schutters van start.
Degene die niet mee schoten op de vogel, konden op bôlkes schieten en hadden daar een eigen wedstrijd.
Na de 5 openingsschoten en 146 schoten, viel de vogel met het 151e schot naar beneden en werd de strijd beslist.
Sjoerd van Vliet is onze nieuwe koning! Na de felicitaties werd het officieel gemaakt door het omhangen van het zilver door Geert en Marcel.
Ook Lotte van Vliet werd door de commandant begeleid naar de voorzitter, waar ze het koningsschild omgehangen kreeg met het bijpassende kroontje.
Sjoerd mocht de inspectie uitvoeren met commandant Mike en daarmee werden de plechtigheden afgerond en was het tijd voor een feestje.
Het was nog lang gezellig aan de Polderweg.

30 maart Openen buitenseizoen en paasschieten

We hebben geluk gehad met het weer, het was frisjes, maar droog.

Aangezien het tevens het paasweekende was, heeft de jeugd paaseieren gezocht en waren er chocolade paashazen aan de schiethark gemaakt. Onze leden die niet meer bij de jeugd horen, hadden ook nog graag mee gezocht, ze hadden al her en der een ei zien liggen. Maar dat konden Ben, Naomi, Tess, Lotte, Saar en Katoo goed zelf. Toen de eieren gevonden waren, kon er gestart worden met de “A-B-C- 3-tallen wedstrijd”, waarvoor de schutters bij elkaar geloot werden. Het was gezellig druk, we hadden 7 3-tallen in de strijd. Ieder heeft 3 rondes met 3 punten mogen schieten. Het was blijkbaar toch weer ff wennen, want er was geen enkele kaart met 0 missers. Wel 2 kaarten die slechts 1 misser hadden. Die mogen gaan kavelen, net als alle individuele schutters die niet gemist hebben. Het kavelen wordt naar een andere datum verplaatst. Vandaag zijn

 we samen gaan eten. De gevonden eieren, het warme vlees en de broodjes hebben lekker gesmaakt.

22 maart 2024 werd er tijdens de jaarvergadering van schuttersbond Juliana, geloot voor de optochtvolgorde van de bondsfeesten.
St. Barbara Reuver mag als nr. 2 in de optocht lopen, na de organiserende vereniging die uiteraard op nr. 1 loopt.

9 maart laatste Wintercompetitie

Met 13 schutters gingen we de strijd aan. Ook degene die nog een andere afspraak hadden, kwamen eerst mee schieten. Dat maakte dat bij Beesel ook alle schutters mee telden in de strijd.
Het was spannend, Beesel scoorde 1042, Reuver 1171, We hebben de dagprijs gewonnen! Het verschil in punten was 29, waarmee de totaalscore 49 in het voordeel van Beesel werd. Maar Beesel heeft de totale wintercompetitie gewonnen en mag de beker nog een jaar bewaren.

24 februari Wintercompetitie

Zaterdag 24 februari was de 4e wintercompetitie, deze werd in Reuver geschoten.
Beesel scoorde 1067 punten, Reuver 1057. Het verschil was slechts 10 punten, we komen al dichterbij, maar toch ging de overwinning ook deze keer naar Beesel. De tussenstand is inmiddels opgelopen naar 78 punten in het voordeel van Beesel.
We hebben nog 1 kans om "de veldslag" te winnen, maar "de oorlog" van dit seizoen kunnen we niet meer winnen.
Toch is het altijd weer gezellig samen en leuk om ook in de winter een competitie te kunnen schieten.

17 februari 2024 Jaarvergadering schutterij.

10 februari: Alaaf

20 januari: sneeuw en gezellig binnen

9 januari: Nieuwjaarsreceptie Gemeente Beesel

9 december: St. Barbara viering & huldigen Jubilarissen

We zijn begonnen met het aanmaken van de kaars in het Kapelke. Daarna hebben we lekker gegeten in het schutterslokaal en hebben we de jubilarissen: Ger Peulen, 25 jaar lid en Jeu van Doorn 60 jaar lid, gehuldigd.
Rob und Joske hielden de sfeer er met Elise goed in. We hebben genoten!

25 november: Sinterklaasschieten

We hadden een verrassings-schietwedstrijd met variant stokken en bekertjes. Sjoerd van Vliet had de meeste punten gescoord en Bert van de Beucken en Christel van Lier hadden beide de 2e plek. Bij de jeugd hadden Saar, Katoo, Lotte en Naomi elk 9 punten. Na de schietwedstrijd heeft Zwarte Piet nog kadootjes gebracht en hebben we het spel met de dobbelsteen gespeeld. Het was super gezellig.  

14 oktober: Sluiten buitenseizoen

De juryleden werd een leuke dag aangeboden in ons schutterslokaal. Er was koffie en vlaai en na de buut van "de Sjottekeuningin" hebben we samen lekker gegeten. Onze ABC wedstrijd werd gewonnen door: Jan Peulen, Theo Geerlings en Gordon Winands. Piet Konings was de persoonlijke winnaar van de "Jeu van Doorn Beker".

17 september: LDS in Stokkem

9 september: Windjbuujelcupsjete & dorps- en jeugdkoning schieten

3 september: 3e Bondsfeest in Tegelen

We hebben goed gelopen in de optocht, maar hebben de 2e plaats voor Beste geheel, te danken aan onze mooie meiden; Naomi, Lotte, Tess, Saar en Katoo die in prachtige jurken meegelopen zijn. 
Ook Batter Braggel viel in de prijzen: 2e plaats voor Beste muziekkorps in de optocht. De eindscore voor seizoen 2023: Batter Braggel 3e plaats voor Beste muziekkorps in de optocht.

2 september: Kermisschieten

Samen met de jeugd gepland: sterretjes schieten, enveloppen trekken, touwtje trekken, blikken gooien, visjes vangen, jeu de boules, stoepkrijt schilderij maken en spekhappen. Het was erg leuk. Voor de volwassenen had Lowie leuke variaties voorbereid: er werd o.a. geschoten op hangende rozen en op rechtopstaande stokken. Had je de hele rij afgeschoten mocht je een enveloppe trekken met een prijs.

5 augustus: Kegelclub Volldrauf 05 & Alexander Heynen

Woensdag 2 augustus: 55+ schieten in Maasniel

Er is code geel gemeld voor Limburg, eerst even nagevraagd of het wel door kon gaan.
Gelukkig ging het toch door en konden we met 4 schutters naar Maasniel.
Lowie Brauer, Piet Konings, Ger Peulen en Jean Roberts hebben ondanks de fikse regenbui tussendoor veel kunnen schieten.
Het is helaas niet gelukt om een kaart vol te schieten maar dat kon de pret niet drukken, ze hebben van de gezellige dag genoten.

29 juli: Die Wildschweine

22 juli: PBK Bond Juliana en 3-tallen wedstrijd

Zaterdag 22 juli organiseren we een schietwedstrijd voor iedereen en wordt er voor de persoonlijke kampioen van schuttersbond Juliana geschoten.

 

Wil je een keer ervaren hoe het is om met de grote wedstrijdbuks te schieten? Of heb je al vaker geschoten en heb je er plezier in? 

Neem dan de uitnodiging en uitdaging aan en kom gezellig mee doen!

 

De 3-tallen kunnen samengesteld worden uit b.v. families, 

vrienden, bekenden, verenigingen en gezelschappen of je stelt ter plekke een 3-tal samen uit de aanwezigen.

 

In groepen van 3 schutters schiet je elk 3 keer. Zijn alle 9 punten raak, kan het 3-tal door naar de kavelronde. 

Er zijn vele mooie prijzen te winnen.

 

Zijn niet alle punten geraakt, kun je in dezelfde of in een nieuwe samenstelling een of meerdere nieuwe kaarten kopen.

De kaartverkoop is van 13.30 uur tot 18.00 uur.

Het hele gezin is welkom! Kinderen vanaf 6 jaar kunnen, onder begeleiding, met de windbuks schieten. Op het buitenterrein is vanalles te doen voor de kinderen.

Vanaf 13.30 uur is er live muziek van Zuuver Zat en Thei & Joop.

Uiteraard zijn ook degene die niet schieten van harte welkom op deze feestelijke dag.

We verheugen ons op jullie komst. 

 

2 juli: OLS Born

We hadden veel bekijks met onze mooie prinses Noami Wolters, in de optocht. Het 6-tal bestaat uit: Christel van Lier, Mike Dewinden, Tom de Vlieger, Sjoerd van Vliet, Jean Roberts en Theo Geerlings. Ze worden door de buksmeesters; Wim van Lier en Lowie Brauer begeleid. 
Voor 3 schutters de 1e keer dat ze op een OLS konden schieten. We gingen ervoor om door de 1e ronde te komen zonder missers en die 2 x 18 punten te behalen. Dat is gelukt! Dit is Reuver voor het laatst in 2017 gelukt in Merkelbeek. Helaas zijn we met kavelen niet ver gekomen. Maar we waren met de 44e plek niet ontevreden en hebben er een mooi feestje van gemaakt. Onze commandant heeft de 6e plek behaald, Beste defilé: 31e plek. Beste houding: 27e plek. Beste Tamboer majoor: 5e plek, Beste vaandeldrager 10e plek en Mooiste geheel: 24e plek.

24 juni: Porkpop

Tim, Sjoerd en Niels hebben elk hun eigen vriendengroep uitgenodigd voor hun jaarlijkse feestdag. Deze keer georganiseerd aan de Polderweg. Er werd goed geschoten en ook de kinderen hebben zich goed geamuseerd. Het weer was super. Het was nog lang gezellig.

18 juni Bondsfeest in Grubbenvorst

We hebben de 2e plaats behaald met Beste Defilé in militair uniform. 
2e plaats Beste commandant en
3e plaats Beste vaandeldrager. 
4e plek voor St. Barbara Reuver als Beste Muziekkorps in de optocht.

21 mei Bondsfeest in Helden

21 mei: 1e Bondsfeest bij Schutterij St. Lambertus Helden. Het was een mooie dag en erg druk bij de veerboot. Gelukkig was iedereen toch optijd aanwezig bij het opstellen. We hebben prijzen gewonnen: Mike 1e plaats voor beste commandant in millitair uniform en Jean had de 2e plek voor beste vaandeldrager. 

20 mei: Schützenfest in Börholz

Schützenfest met Festzug & Schützenball.
We zijn als gasschutterij meegelopen in de optocht in Börholz en aansluitend gezellig in de Festhalle mee gaan feesten. Ministers Manfred Klingen, met Manuela en Jürgen Leihsa met Ina mochten met hun Koningspaar Alfred en Ulla Rixen vanuit hun ere plek mee genieten.

13 mei: 7-kamp in Reuver

Kessel, Bussen Schutten Neer, Maasniel, Beesel, Sebastianus Neer, Roggel en Reuver kwamen dit jaar in Reuver schieten. De C-wedstrijd werd door de Bussen Schutten gewonnen, bij de B werd er gekaveld tussen de Bussen Schutten en Maasniel, waarbij Maasniel de winnaar werd. In de A hadden Kessel, Bussen Schutten, Maasniel en Sebastianus Neer allemaal 3 x 18 en werd Maasniel na kavelen de winnaar.

27 april: Gemeentebeker schieten in Beesel

Wethouders Linda en Anouk hebben de wedstrijd geopend. St. Barbara was uiteraard ook aanwezig en heeft dapper gestreden. Ieder heeft 4 rondes geschoten. Her en der is een bôlke blijven staan, waardoor de 1e prijs in Beesel bleef. Volgend jaar herkansing, dan is de wedstrijd bij ons in de sjuttewei.

8 april: Openen buitenseizoen

Zoals onze traditie is, schieten we de tijdens het openen van het seizoen in ABC-3-tallen. De wedstrijd werd gewonnen door de schutters van kaart 4: Ger Peulen, Lowie Brauer en Richard Lutgens. Onze voorzitter overhandigd ze de bekers. 

18 maart: Gastschutters De Vlieger

Zaterdag 18 maart waren de chauffeurs van Dirk de Vlieger bij ons.

Er werd geschoten op 2 platen en daarna in 3-tallen op de bôlkes.

Ze hebben goed geschoten en er een gezellig feestje van gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 maart: laatste wintercompetitie

Laatste wedstrijd van de wintercompetitie 2022-2023, in Reuver.


Het was niet zo spannend aangezien we de opgebouwde achterstand niet meer in konden halen.
Toch hebben we ons best gedaan om de dagwinnaar te kunnen worden. Jean heeft de max. score van 110 punten behaald, maar dat was Frank uit Beesel ook gelukt.

 

We konden max. 880 punten scoren, het zijn er uiteindelijk 829 geworden. Beesel scoorde 856 punten en is hiermee de winnaar, met 27 punten.

De totaalstand komt hiermee op 106 punten in het voordeel van Beesel. De mooie grote wisseltroffee wordt overhandigd door Christel aan Jo, die mag mee naar Beesel. 

 

Het is altijd gezellig tijdens de wintercompetities, we zijn blij met de goede onderlinge verstandhouding en de leuke contacten.

Er wordt sportief gestreden en we hopen dat de beker de volgende keer mee terug naar Reuver komt.

Zaterdag 11 februari Wintercompetitie in Beesel.

De achterstand is helaas nog groter geworden, we hebben 809 punten gescoord (max. 880)

Beesel heeft gewonnen met 854 punten.

De tussenstand is nu: 79 punten in het voordeel van Beesel.

11 maart is de laatste wedstrijd van dit winterseizoen.

Winnen van de competitie zal geen optie meer zijn, maar we gaan in ons best doen om dan de dagwinnaar te worden. 

 

14 januari Wintercompetitie

Deze wedstrijd waren we in Reuver. We hadden 9 schutters dus konden er max. 990 punten behaald worden.
We hebben er 901 gescoord en Beesel heeft er 935 gescoord.
Dat maakt een achterstand voor ons van 34 punten.

Stonden we in de tussenstand met 7 punten voor. 

is de nieuwe achterstand: 27 punten.

 

 

In memoriam:

17 december ontvingen we het droevige bericht dat Jo Janssen is overleden.

Jo was meer dan 25 jaar lid van onze vereniging. Hij was een goede schutter, heeft heel veel voor de vereniging gedaan. Is 18 jaar onze penningmeester geweest. Jo, heeft dapper gestreden, maar de laatste wedstrijd was onmogelijk te winnen. Rust zacht Jo. 

Zaterdag 10 december, Sint Barbara viering 2022

Eerst gaan we (Ben en Naomi) een kaarsje aanmaken in het Barbara kapelke en staan we stil bij het afgelopen jaar. 

Aansluitend stond het eten klaar, verzorgd door het keukenteam van De Witte Stein, in het schutterslokaal. Het heeft weer heerlijk gesmaakt. DJ Roy Niessen heeft de avond van gezellige muziek voorzien en Aaltje Hendriks (beter bekend als Neppie Beppie) heeft de sfeer er goed in gebracht. We hebben ervan genoten, het was een leuke avond.

Zondag 4 december, Sinterklaas schieten 2022, genieten en schieten en dobbellen.

 

Zaterdag 3 december krijgt Jean zijn buksmeesterdiploma overhandigd. Gefeliciteerd!

 

's middags: 2e wintercompetitie met Beesel, locatie Beesel.

Ook nu waren we met 9 schutters, konden max. 990 punten behalen. Reuver heeft 922 

gescoord en Beesel 888. Dat maakt een verschil van 34 punten in het voordeel van Reuver.Tussenstand: 7 punten in het voordeel van Reuver.

Zaterdag 5 november 1e wintercompetitie met Beesel, bij St. Barbara in Reuver.

We waren met 9 schutters, konden max. 990 punten behalen. Reuver heeft 921 gescoord en Beesel 948. Dat geeft Beesel een voorsprong van 27 punten. 

Zaterdag 15 oktober Sluiten buitenseizoen

ABC-wedstrijd, waarbij de onderstaande teams gaan strijden om de bekers:

Team 1: Theo Geerlings, Lowie Brauer en Ron Janssen. (2e plaats)

Team 2: Richard Lutgens en Jo Janssen (3e plaats)

Team 3: Piet Konings, Christel van Lier en 

Manfred Klingen (4e plaats)

Team 4: Louis Roberts, Jean Roberts en Ger 

Peulen. Het team van Louis, Jean en Ger wint de ABC wedstrijd met 35 punten, net voor team 1 met 34 punten.

Er werd gekaveld door de schutters met 0 missers: Louis Roberts, Ger Peulen, Lowie Brauer, Theo Geerlings. Na 11 punten gingen ze over op kleine bôlkes, Lowie hield het langste stand, hij schoot 24 bôlkes af zonder te missen en wint hiermee de “Jeu van Doorn beker” van het buitenseizoen 2022.

Zaterdag 8 oktober; Vogelschuß in Börholz.
Manfred en Jürgen zijn Minister geworden.
Gefeliciteerd heren, een heel mooi schuttersseizoen gewenst.

Zondag 18 september & zaterdag 25 september LDS

 

We hadden goed geoefend met de “meidjes”, maar het weer had andere plannen.
De optocht hebben we kunnen lopen, maar daarna stopte het niet meer met regenen en kon er niet geschoten worden. Het wachten op een bericht duurde lang, maar uiteindelijk werd er besloten dat er het volgende weekend geschoten kon worden.
We zijn 25 september terug gegaan, maar helaas niet door de eerste ronde heen gekomen.
We hebben wedstrijd ervaring opgedaan en een leuke tijd gehad met het voorbereiden. Volgende keer “nieuwe ronde, nieuwe kansen”. Het blijft toch speciaal, zo’n wedstrijd enkel voor dames.

Ger Peulen Schutterskoning 2023

Zaterdag 10 sept. 2022, was het dubbel feest bij Schutterij St. Barbara Reuver: Nieuwe schutterskoning en Receptie voor Jeu. Het programma voor het vogelschieten zou beginnen met het afhalen van de huidige koning, helaas is dat “in het water gevallen”. Gelukkig kon er wel gezamenlijk naar het kapelke gelopen worden, om daar een kaarsje aan te maken voor St. Barbara. 
Het dorpskoning schieten hebben we verplaatst naar het voorjaar. De schutterskoning hebben we volgende week al nodig in de optocht voor het LDS. Dus ging het programma, tussen de buien door, aan de Polderweg verder. Koningspaar Wim en Moniek Dewinden werd bedankt voor hun, bijzonder lange koningstermijn en van het koningszilver ontdaan. Ook de jeugdkoningin; Sanne Dewinden ontving een mooie herinneringsmedaille aan haar tijd als jeugdkoningin van St. Barbara Reuver.
De openingsschoten werden gelost door Burgemeester Bob Vostermans, Dorpskoning Marcel Roelofs, Beschermvrouw Desiree Teunissen, Voorzitter Geert Teunissen en Wim Dewinden, waarna er gestart kon worden met het schieten op “de vogel”. Er hebben 8 leden gestreden om de titel: “Koning 2023”. Het werd al snel spannend. De laatste dunne restjes van het hout werden een voor een weggehaald en bij het 147e schot liet de plaat los en hadden we een nieuwe koning: Ger Peulen is het voor de 4e keer gelukt om de vogel af te schieten. Hij was eerder koning in 2005, 2006 en in 2014.
Ger werd, door onze beschermvrouw en voorzitter, voorzien van het koningszilver en mocht de schutterij inspecteren, waarna het tijd was om samen te proosten.
Jeu van Doorn is 27 aug. 2022 benoemd tot “Schutbroeder in de Orde van de Rode Leeuw” 10 sept. was om 20.00 uur de receptie voor Jeu. Onze burgemeester Bob Vostermans en Marcel Roelofs hebben Jeu mooi toegesproken en gefeliciteerd namens gemeente Beesel. Familie, vrienden, oud-collega’s en oud-schutters kwamen Jeu feliciteren. Mia en Jeu hebben genoten van de gesprekken en felicitaties. Het was nog lang gezellig aan de Polderweg.

Zaterdag 3 september Kermisschieten

3 Kermisrondjes op 1 plaat; de 2e prijzen zijn voor de schutters die de platen los schieten, maar ze zitten tevens met een touwtje vast, dus de 1e prijs is voor degene die de plaat naar beneden laten vallen.

 

In de 1e ronde schiet Herman de plaat los en wint Piet met het doorschieten van het touwtje.

Jo schiet de 2e plaat los en Ger wint deze prijs.

De 3e plaat wordt los geschoten door Lowie en naar beneden gehaald door Theo.

 

Daarna wordt er met 3-tallen kaarten geschoten op de bôlkes.

Er zijn 20 kaarten verkocht à € 3,- waardoor we de prijzenpot  konden vullen met:

€21,- voor de 1e prijs. Gewonnen door Jean Roberts, Christel van Lier en Louis Roberts.

€12,50 voor de 2e prijs. Gewonnen door Louis Roberts, Lowie Brauer en Ger Peulen.

en €8,50 voor de 3e prijs.Gewonnen door Geert Teunissen, Ron Janssen en Jo Janssen.

Zaterdag 27 augustus hebben we ons opgesplitst om zowel aan de ABC wedstrijd in Herkenbosch als aan de onderlinge wedstrijd in Tegelen mee te kunnen doen.

Er werd geloot en de Lady ging mee naar Herkenbosch. Mike, Sanne, Moniek en Wim Dewinden hebben samen met Jo Janssen en Richard Lutgens in het eerste 6-tal geschoten en de 2e prijs mee naar Reuver gebracht. Het 2e zestal met onze nieuwe schutters Tom, Joppe en Sjoerd hadden slechts 3 bôlkes laten staan. Ook een super score, jullie mogen vaker mee.

 

In Tegelen verliep het iets minder soepel, daar waren problemen met de buks. De verstelling ring, voor aan de buks kon niet meer kleiner gedraaid worden. Hier is een nieuwe voor gekomen en de scores zijn niet meegenomen in het jaaroverzicht.

 

Tijdens een extra investituur i.v.m. de jaren dat het niet door kon gaan, is Jeu van Doorn in Noorbeek opgenomen in de Orde van de Rode Leeuw.

Gefeliciteerd Jeu, u bent de 1e ridder bij St. Barbara.

55+ Schieten in Maasniel
Woensdag 10 augustus 2022 hadden we een warme, maar gezellige middag met Louis, Lowie, Piet, Jeu, Ger, Jo, Theo, Christel en Jean.

Uiteraard waren Mia, Nettie, Riny en Mariet er ook bij, ze hebben lekker gekaart.
Het schietkaarten vol schieten begon stroefjes, maar uiteindelijk hadden we 7 volle kaarten en stond elke schutter die door wou gaan op 3 volle kaarten.
1e kavelronde kwamen we met 3 volle kaarten door.
Na de 2e kavelronde hadden we er nog 2 over.
Helaas zijn die beide in de 3e kavelronde ook stuk geschoten.

Het mocht de pret niet drukken. Het was een gezellige dag.

Zaterdag 23 juli Onderlinge wedstrijd bij St. Thomas van Aquino in Blerick

We waren met 9 schutters, hebben met 2 6-tallen geschoten. 

Het eerste team: Theo, Richard, Jean, Pascal, Lowie en Louis hebben 14-18-18-16 gescoord

Het 2e 6-tal: Herman G., Piet, Ger, Richard, Lowie en Louis hebben 17-17-17-18 gescoord.

Onderlinge wedstrijd in Reuver

Zaterdag 16 juli is het de beurt van St. Barbara om de onderlinge wedstrijd te organiseren.

In de A Klasse is St. Urbanus uit Belfeld 1e geworden, t. Akkermansgilde uit Venlo 2e en St. Martinus Tegelen 3e.

In de B Klasse is St. Barbara Reuver 1e geworden, St. Urbanus Belfeld 2e en 't Akkermansgilde uit Venlo 3e.

In de C Klasse heeft St. Urbanus Belfeld gewonnen.

Maandag 4 juli; traditie samen naar De Paerssjtal.

Zondag 3 juli OLS Meijel.

Meegedaan met een mooie grote groep, Sanne Dewinden als jeugdkoningin, Wim en Moniek Dewinden als koningspaar, Mike als commandant en Het zestal bestond uit: Theo Geerling, Pascal Kessels, Richard Lutgens, Christel van Lier, Jean Roberts en Jeu van Doorn. Ze werden ondersteund door de buksmeesters: Lowie Brauer en Wim van Lier. Het was een prachtige dag, een mooi feest!

Zaterdag 25 juni 2022 Windjbuujelcupsjeete.

Het was niet zo druk, we moeten het echt weer gaan opbouwen, maar degene die geweest zijn, waren zeer enthousiast. We hebben er een hele groep nieuwe leden door gekregen, zowel van Zuuver zat, als van de stammtisch. Welkom allemaal!

Zondag 19 juni; Bondsfeest bij Bussen Schutten in Neer

We hebben de 2e prijs gewonnen in de optocht als mooiste geheel.

2e plaats voor de beste commandant.

3e plaats voor het beste muziekkorps in de optocht.

4e Plaats voor de beste bordjesdrager.

6e Plaats mooiste defilé en 6e plaats mooiste houding.

Schieten: 2e plaats in de B-Klasse.

 

Eindstand seizoen 2022:

2e prijs mooiste geheel in militair uniform.

Zaterdag 18 juni; 3e onderlinge wedstrijd bij St. Urbanus in Belfeld

Het was gezellig. We hebben met 2 zestallen geschoten, de A heeft 17-17-17-13 gescoord en daarmee toch nog een 3e plaats behaald. De B heeft de 2e plaats behaald.

Zondag 12 juni naar Peel en Maas voor TV opname.

Om de schutterswereld en het komende OLS te promoten heeft Peel en Maas een aantal uitzendingen met medewerking van een aantal schutterijen uitgezonden. Ook wij waren uitgenodigd om met 4 leden te komen babbelen over onze schutterij. We zijn met Jeu, Theo, Jean en Christel op pad gegaan.

Bondsfeest & Euregio Schuttersfeest in Reuver

 

Zondag 22 mei 2022 was het eindelijk zover dat we het 1e schuttersfeest mochten vieren in Reuver.

We hadden ervoor gekozen om het Bondsfeest van schuttersbond Juliana, gelijktijdig te houden met het Euregioschuttersfeest. De eerste plannen stonden al voor 2019 gepland. Toen hebben we ons al gerealiseerd dat er een aantal dingen nodig zijn om het evenement financieel te kunnen laten slagen.
Daar streeft iedere organisatie naar, er moet veel werk verzet worden en dan is het wel zo fijn als er iets van over blijft voor de vereniging.
We hebben de gok genomen en hebben geïnvesteerd in een feest met goede muziek in de hoop dat men het gezellig vindt en langer blijft. Er is ontzettend veel werk verricht om zowel de tent als het terrein een warme “wees welkom uitstraling” te geven. We hebben genoten van de vele positieve reacties op onze eyecatchers. Verder hebben we ons best gedaan om de omgeving op de hoogte te brengen, in de hoop dat ze komen kijken. We hebben tv-reclame gehad op tv11 en er is een Euregiokrant uitgebracht, deze is gedrukt in een oplage van ca 40.000 stuks en verspreid is tussen Venlo en Roermond. We hopen hiermee niet alleen het feest, maar ook de schutterswereld onder de aandacht te hebben gebracht. Het resultaat was te zien, het was gezellig druk en we kijken tevreden terug op een prachtig feest.

 

Het was fijn om elkaar weer te mogen treffen en om samen te kunnen feesten. Ondanks dat er altijd wel dingen zijn die beter kunnen, hebben we genoten van de vele positieve reacties van collega schutters en bezoekers. Dat doet na een week van hard werken om alles op te bouwen en voor te bereiden echt goed. We zijn een relatief kleine vereniging, met veel leden van 60 plus. We zijn trots op onze “60 en zelfs 70-plussers”. Met hun eindeloze inzet hebben ze een groot deel van de klussen op zich genomen. Samen hebben we zowel in de voorbereiding, als op de dag van het schuttersfeest hard gewerkt om er een mooi feest van te maken. Gelukkig was het weer ook prima, dat helpt natuurlijk ook mee in de sfeer.

Verder was de ontvangst was goed geregeld door Gemeente Beesel. De toespraken van burgemeester Bob Vostermans van gemeente Beesel en de toespraak van burgemeester Frank Gellen uit Brüggen, laten horen dat niet alleen de schutters vinden dat de schutterswereld niet verloren mag gaan.
Onze bondsvoorzitter Ger Heldens heeft de eer om Guus Stiphout en Gé Arts in het zonnetje te mogen zetten en beide te onderscheiden met een erekruis voor jarenlange inzet voor onze schuttersbond.
Een stukje uit onze toespraak was: We hopen dat het Euregio schuttersfeest zich aan “onze kant” nog uitbreidt met nog een aantal buurgemeenten die net als ons aan de grens wonen, zodat het inderdaad een jaarlijks evenement wordt dat op toerbeurt aan de Duitse kant en aan de Nederlandse kant van de grens georganiseerd kan worden. Wij hebben er in elk geval veel zin in om samen de schuttersweide in te gaan.
Maar eerst gaan we genieten van een mooie optocht. Als straks de trom slaat dat we gaan starten, is dat na twee jaar toch echt wel een kippenvel-moment voor veel van ons.
We wensen de koningen veel succes met het schieten van de koningsvogel, alle schutters succes met de schietwedstrijden en ook de deelnemers aan de bij wedstrijden heel veel succes, maar vooral veel plezier. Geniet ervan dat we eindelijk weer samen mogen zijn! Maak er een mooi feest van, dat kan schutterij St. Barbara niet alleen, daar hebben we jullie allemaal bij nodig! Dankjewel.

 

Zondag 22 mei, waren 32 schutterijen aanwezig, wat weliswaar een uitdaging gaf om ze allemaal op het marktplein opgesteld te krijgen, maar met een stukje afgesloten rijksweg is het toch gelukt.

Eindelijk weer een keer optocht lopen, voor onze commandant Mike Dewinden die zijn diploma in april behaald heeft, was het zijn eerste bondsfeest als commandant. Ook Ben Wolters, onze nieuwe bordjesdrager heeft het goed gedaan. Langs de optochtroute was er veel belangstelling voor de vele mooie schutterijen en zijn er prachtige foto’s gemaakt.

Daarna ging het programma verder in de schuttersweide aan de Polderweg. De jureringen van de bijwedstrijden en het vogelschieten. De nieuwe bondskoning is Wim Dewinden van St. Barbara Reuver geworden! Later op de dag werd de vogel voor de Euregiokoning geschoten. Het was een spannende strijd die Alex Lamers, de koning van ’t Zandakkersgilde St. Jan uit Venray gewonnen heeft.

 

De schietwedstrijden zijn goed verlopen, het is gelukt om ze allemaal uit te kunnen schieten. Waarna er gezellig gefeest werd met Natasja Poels, Beppie Kraft en Marleen Rutten. De sfeer was goed, schutters kunnen samen een mooi (internationaal)feestje bouwen.

 

Bedankt deelnemers, bezoekers en natuurlijk iedereen die ons geholpen heeft. We kunnen terugkijken op een heel mooi schuttersfeest!!

 

Kijk voor foto's op de fotopagina.

 

7 mei: 7-kamp in Maasniel

Eerst werd er om 15.00 uur geoefend met Batter Braggel met marcheren, zodat we na jaren pauze en inmiddels met een aantal nieuwe leden, goed voor de dag kunnen komen op ons bondsfeest.

Daarna zijn we naar Maasniel gegaan om mee te doen aan de 7-kamp.

Aan de 7-kamp doen mee: Beesel, Maasniel, Kessel, St. Sebastianus Neer, Bussenschutten Neer, Roggel en Reuver. We hebben met een A, B en C geschoten. 

 

Uitslag schietwedstrijd:

A-zestal:

-1e plaats St. Urbanus Maasniel

-2e plaats Bussen Schutten Neer

-3e plaats St. Barbara Reuver

 

B-zestal:

-1e plaats St. Urbanus Maasniel

-2e plaats St. Georgius & St. Sebastianus Beesel

-3e plaats Bussen Schutten Neer

 

C-zestal:

-1e plaats St. Urbanus Maasniel

-2e plaats St. Georgius & St. Sebastianus Beesel

-3e plaats Bussen Schutten Neer

 

D-zestal:

-1e plaats St. Urbanus Maasniel

30 April: Mike behaald het diploma voor Commandant. Mike heeft de cursus gevolgd en is geslaagd. Gefeliciteerd Mike!
Je bent de jongst commandant van de OLS federatie.
Jean, Theo en fam. Dewinden waren aanwezig bij de diploma uitreiking in Tegelen.

27 April 2022: Gemeentebeker schieten in Reuver.

De jaarlijkse wedstrijd met Beesel was dit jaar bij ons aan de Polderweg. De burgemeester was uitgenodigd voor de openingsschoten en heeft tevens meegedaan aan de wedstrijd. Hij heeft goed geschoten, hoorde bij ons team. Het heeft helaas niet mogen baten, Beesel heeft de wedstrijd gewonnen en mocht de beker mee naar huis nemen.

Onderlinge wedstrijd; 9 april 2022 bij Schutterij St. Antonius in Tegelen

 

Hadden we zaterdag 2 april teveel zieken binnen de vereniging om deel te kunnen nemen aan de 1e onderlinge wedstrijd (bij t Akkermansgilde in Venlo), hadden we er 9 april net genoeg beschikbaar om wel te kunnen gaan. We hebben elke ronde 16 punten (van de 18) geschoten, hiermee zijn we 4e geworden.

De sfeer was goed, het was leuk om de anderen eindelijk weer eens te kunnen treffen.

 

Opening buitenseizoen 2022 en huldigen jubilarissen

 

Zaterdag 26 maart kon het buitenseizoen geopend worden. Eerst iedereen op de foto. Daarna werd er geschoten, helaas te weinig tijd om de wedstrijd af te kunnen maken, dus wordt er volgende keer gekaveld.

 

 

Nu stond het eten klaar, en hebben we gezellig samen getafeld.

 

Waarna onze jubilarissen gehuldigd werden:

Herman Geerlings 25 jaar lid (in 2020)

Lowie Brauer 25 jaar lid (in 2021)

Jo Janssen 25 jaar lid van de federatie (in 2021)

Theo Geerlings 40 jaar lid.

Gefeliciteerd met jullie jubileum!

We hebben er nog een mooi feestje van gemaakt.

 

Winnaar wintercompetitie 2021 en 2022

Theo maakt als lid van de schutterscommissie de eindstand bekend. Hij zat er zelf ook dicht bij, maar zowel het vorige winterseizoen, als dit winterseizoen heeft Jean de beste scores behaald. Zijn naam komt op de Jeu van Doorn beker, die uiteraard door Jeu zelf aan Jean uitgereikt wordt. Proficiat Jean!

Laatste wedstrijd van de wintercompetitie

 

De 5e en laatste wedstrijd van de wintercompetitie Beesel-Reuver werd 19 maart 2022 in Beesel geschoten. We hebben met 14 schutters geschoten, Beesel met 8, dus het max. te behalen punten was 880. Vandaag heeft Pascal de max. scoorde van 110 punten weten te behalen. Beesel scoort 836 punten en Reuver behaalt er 834. Met een minimaal verschil van 2 punten heeft Beesel gewonnen. Daarmee wordt de eindstand: Beesel wint de competitie met 120 punten. Jeu van Doorn overhandigd de wisselbeker aan Jo Thijssen. De competitiedagen zijn altijd gezellig. We gaan komende winter een nieuwe poging wagen om de beker weer naar Reuver mee te kunnen nemen. 

De 4e wedstrijd van de wintercompetitie Beesel-Reuver werd 12 maart 2022 in Reuver geschoten. We hebben met 10 schutters geschoten, Beesel was met 7, dus het max. te behalen punten was 770. Theo heeft 110 punten gescoord.  Beesel scoort 726 punten en Reuver behaalt er 738. Deze keer hebben we gewonnen met een verschil van 12 punten. Dat zet de tussenstand op: 118 punten om in te halen.

 

De 3e wedstrijd van de wintercompetitie Beesel-Reuver werd carnavals zaterdag 26 februari in Beesel geschoten. We hebben met 9 schutters geschoten, het puntenverschil is deze keer niet zo groot, maar was Beesel wederom de winnaar. Het verschil was slechts 13 punten. Er waren max 880 punten te verdienen. Reuver scoorde 796 punten en Beesel 809 punten. Dat maakt de tussenstand: 130 punten om in te halen.

 

 De 2e wedstrijd van de wintercompetitie Beesel-Reuver vond zaterdag 12 februari in Reuver plaats. Het was erg gezellig. We hebben met 9 schutters gestreden, maar helaas met een puntenverschil van 85 punten verloren. Er waren max 990 punten te verdienen. Reuver scoorde 859 punten en Beesel 944 punten. Dat maakt de tussenstand: 117 punten om in te halen.

 

Wintercompetitie Beesel-Reuver seizoen 2021-2022

Vol goede moed werd er begonnen aan de nieuwe competitie, we gaan ervoor dat de beker na de 5 wedstrijden weer mee naar Reuver mag.

Het eerste begin was echter niet zoals gehoopt. We waren met 10 schutters, maar hebben 6 november 2021 in Beesel verloren met een verschil van 32 punten.

Wintercompetitie

 

Eindelijk mogen we weer samen schieten, dus wordt de laatste wedstrijd van de wintercompetitie van 2019-2020 geschoten op zaterdag 30 oktober in het schutterslokaal in Reuver. Na de reeks van 4 overwinningen door Beesel is de achterstand niet meer op te halen, maar er werd een poging gedaan om de achterstand niet nog groter te laten worden......dit is ondanks de 110 punten van Jean Roberts, niet gelukt. Ook deze laatste wedstrijd wint Beesel. De score voor Beesel is 797 en die van Reuver 721 

De totaalscore voor Beesel komt hiermee op: 4693 punten

Die van Reuver is: 4503 geworden.

Dus met een verschil van 190 punten gaat de Beker na 2 jaar Reuver zeer verdiend mee naar Beesel.

 

Ons jeugdlid Sanne overhandigd de beker aan Frank van Eijk, die vandaag voor Beesel de 110 punten scoorde.

Wintercompetitie

De 4e wedstrijd op 8 februari 2020, schoten we in Beesel. Rdeuver ging met 15 man sterk aan de slag, Beesel was met 13 schutters, maar het mocht niet baten. Ook nu wist Beesel ons te verslaan. Beesel scoorde 1368 punten en Reuver 1309 punten. Dat maakt een verschil van 114 punten. De laatste wedstrijd is door Corona verschoven van 14 maart 2020 naar 30 oktober 2021.

 

Wintercompetitie

De 3e wedstrijd op 11 januari 2020, schoten we weer op het thuisfront. Wederom waren de Reuverse schutters in de meerderheid, maar Beesel wist ze toch met 18 punten te verslaan. Tussenstand na 3 van de 5 wedstrijden: Beesel totaal 2528 en Reuver totaal 2473 punten. Het in te halen verschil zijn 55 punten... Of de beker dit jaar een nieuwe plek krijgt weten we 14 maart.

 

Wintercompetitie

De 2e wedstrijd van de wintercompetitie op 14 december is in Beesel geschoten, maar ook hier haalde Beesel 11 punten meer dan Reuver.

Wederom een eervolle vermelding voor onze koning Wim met 110 punten.

Score van Beesel: 837 punten en Reuver: 826.

 

Winnaar individuele beker buitenseizoen 2018-2019

 

Theo Geerlings heeft de individuele beker gewonnen voor het buitenseizoen.

Hiervoor en voor de winnaar van het binnenseizoen, heeft Jeu van Doorn mooie bekers geschonken die oorspronkelijk van "de piep" afkomen.

 

We hadden Theo nog niet op de foto met de "Jeu van Doorn beker", dus dat hebben we 30 november gedaan. Theo alsnog gefeliciteerd!

Barbarafeest

 

Op 30 november was ons jaarlijks Barbarafeest. We zijn deze keer niet in de kerk geweest maar zijn gestart met het brengen van een bezoekje aan Barbara in haar eigen Barbarakapelke. Hier heeft Wim het woord gericht aan de vereniging en hebben Mike en Joyce voor Barbara een lichtje aangestoken. 

Vervolgens zijn we naar het Schutterslokaal gegaan waar we Jan en Nel Jeucken samen met Maurice en Nanette van het Bondsbestuur in het zonnetje hebben gezet.

Onze beschermvrouw heeft voor een heerlijk feestbuffet gezorgd, waar we in een mooi 

aangekleed schutterslokaal van hebben genoten. 

De band die we hadden ingehuurd heeft voor een leuke inprovisatieshow gezorgd. Het aantal artiesten groeide met de minuut. Kortom; ook deze avond was het genieten aan de Polderweg.

 

Meer foto's op de fotopagina.

 

 

Wintercompetitie Beesel-Reuver 2019-2020

Zaterdag 16 nvovember hebben we de 1e wintercompetitie wedstrijd geschoten tegen Beesel (in Reuver).

Beesel was met 9 schutters, Reuver met 15, maar Beesel wist te overwinnen met 26 punten.

De score van Beesel was 951 punten en die van Reuver 925.

Onze toppers op deze dag waren: Wim Dewinden met 110 punten en Lowie Brauer met 109.

 

Sluiten buitenseizoen

 

Op 19 oktober hebben we het buitenseizoen afgesloten met een leuke sportieve wedstrijd met door loting samengestelde 3-tallen bestaande uit ABC-schutters.

 

Het team van Wim Dewinden, Theo Geerlings en Herman Geerlings mocht de bekers in ontvangst nemen van onze voorzitter.

 

3e Onderling 2019. Op 12 oktober was het inhaal ondeling in Belfeld. Eerder dit jaar is dit niet kunnen doorgaan vanwege te harde wind.

Zowel het A zestal als het B zestal hebben hier een derde plaats gehaald.

 

Lds 2019

 

 

29 Schutterijen namen deel aan het LDS in Beek met in totaal 74 3-tallen. St. Barbara heeft met 2 3-tallen deelgenomen. Nadat we op de zondag een mooie optocht hebben gehad behaalden onze beide drietallen de kaveling. Aan het einde van de dag waren nog 18 schutterijen in de wedstrijd, waarvan 18 3-tallen in de strijd waren om de UT te winnen. Ook wij mochten met 1 van beide drietallen terug komen voor verdere kaveling op de zaterdag erna. Uiteindelijk hebben we een tiende plaats gehaald.

Koningschieten 2019

  

Ondanks dat de weergoden niet veel nobels in de planning hadden voor 7 september, hebben we enkel het starten van de wedstrijd iets moeten verplaatsen, waarna het zonnetje zich zelfs liet zien en het een mooie dag werd.

Eerst hebben we onze “oude” koning met de Tuf opgehaald en zijn we met hem bij St. Barbara, in het Kapelke een kaarsje gaan aansteken.

Waarna we ons naar het schuttersterrein verplaatsen. Hier werden de huidige koningen bedankt en van het zilver ontdaan door de voorzitter en beschermvrouw.

 

Jan Jeucken werd gehuldigd voor zijn 25 jarig lidmaatschap en bedankt voor zijn inzet en support. 

 

De openingschoten werden door Dhr. Stoffers en Dhr. Rosowski vanuit gemeente Brüggen, en Dhr. Jacobs en Dhr. Roelofs vanuit gemeente Beesel gedaan, gevolgd door onze koning, voorzitter en beschermvrouw, waarna er met de schietwedstrijden gestart werd. 

Het was een spannende strijd; bij de jeugd wou de vogel zich niet zomaar gewonnen geven. Maar Sanne Dewinden heeft hem z’n laatste houvast doorgeschoten. 

Gefeliciteerd Sanne! Jij bent onze Jeugdkoningin 2019. 

 

Bij de wedstrijd om de dorpskoning verheugen we ons op onze gasten uit onze omgeving, die zowel uit Nederland als Duitsland komen.
Een mooie mix! Ging het koningschap vorig jaar naar Bracht, dit jaar schoot Marcel Roelofs uit Beesel de vogel af!
 

Dan is er natuurlijk nog de boom waarin de vogel voor de leden van de schutterij zich bevindt. 

Ook hier is het altijd spannend. 

Wie zal ons komend jaar voorgaan in de optocht tijdens bondsfeesten en natuurlijk het OLS?   

Al speelt er een portie geluk mee wat betreft de telkens wisselende volgorde van schieten, zullen toch echt ook de kleine “streepjes” geraakt moeten worden om de vogel te laten doen vallen. 

Wim Dewinden heeft deze klus super geklaard en de wedstrijd om het koningschap gewonnen! 

Na het huldigen van de nieuwe schutterskoningen werd er uitgebreid gefeliciteerd en nog een gezellig feestje gebouwd in het schutterslokaal.
Op naar een mooi seizoen!

 

Meer foto's op de fotopagina.

 

6e Onderlinge wedstrijd. Op 24 augustus 2019 was het onderling in Venlo.

Hier heeft het A zestal een eerste prijs gehaald.

 

3e Bondsdeest 2019. Op zondag 18 augustus was het derde Bondsfeest in Maasbree. Het leek erop dat de weergoden niet wilde meewerken en dat het tijdens de optocht zou regegen maar gelukkig werd het net voor de optocht droog.
Tijdens de optocht haalde het muziekkorps een eerst prijs. Over het hele seizoen is het korps 3e geworden.

Bij de schietwedstrijd haalde het A zestal een 4e prijs na kavelen.

Bij het schieten van de jeugd werd Lisan Kessels bondskampioen!

 

Meer foto's op de fotopagina.

 

                                                                            ABC wedstrijd. Op 11 augustus hebben we in Ool geschoten op de ABC wedstrijd.

                                                                            Het C zestal heeft hier een 2e prijs gehaald

 

De gezamenlijke BBQ met de schutterij van Beesel, was op zaterdag 10 augustus 2019. Doordat er buiten te veel wind stond om te schieten hebben we binnen geschoten.

Na 2 ronden op de bôlkes stonden team 4 (Klaus, Ger en Herm B.)en team 7 (Jo, Lisan en Jeu) met 0 missers bovenaan en was het tijd voor de BBQ.

Na de pauze hebben we nog op de kleppen geschoten en zijn de prijzen uitgedeeld aan team 1 (Piet, Joyce en Mike) die met 53 punten de 3e plaats haalden.

 

Team 8 (Angelique, Pascal en Sanne) hadden met 55 punten de 2e plaats en Team 3 (Yvon, Theo en Moniek) met de score van 56 punten de 1e plaats. 

 Meer foto's op de fotopagina.

 

5e onderlinge wedstrijd, op 20-07-2019 door St. Barbara georganiseerd.

Het A zestal heeft hier de eerste prijs gehaald. Het B zestal de derde prijs na kaveling.

Bij de jeugd is er geschoten met de windbuks door Puk, Sanne, Mike, Joyce en Lisan.

Allen werden na afloop beloond met een kleine verrassing.

 

Jeugd OLS, zaterdag 13-7-2019 kaveldag voor het OLS in Sevenum heeft een nieuw onderdeel; drietal schieten voor de jeugd met de windbuks. Ons drietal Mike, Joyce en Lisan ondersteund door Sanne met de paraplu haalde helaas niet de benodigde 30 punten maar werd toch knap gedeeld vierde met 29 punten. Natuurlijk het kavelen gevolgd en later met zijn allen genoten van de prijsuitreiking in de tent.

OLS 2019 in Sevenum. Op zondag 7 juli hebben we deelgenomen aan het OLS in Sevenum. Onder prima weersomstandigheden en met diverse nieuwe leden in uniform een mooie optocht gelopen door de straten van Sevenum. Veel toeschouwers langs de route en een fijne sfeer.

Later op het terrein tijdens het korpsschieten waren Pascal, Theo, Lieke, Kitty, Wim en Jeu ons zestal. Helaas werden de benodigde 36 punten niet gehaald. Evengoed hebben we er een gezellige dag van gemaakt die is geëindigd bij Harrie.

Volgens traditie ontbrak ook de gezellige napraatmiddag, op maandag 8 juli, bij De Paerssjtal niet.

 

Kinjer OLS. Op dinsdag 25-6-2019 hebben de groepen 7 van Bs Meander deelgenomen aan het Kinjer Ols in Sevenum.

Hier hebben ze de eerste prijs gehaald met de beste jell.

2e Bondsfeest in Grashoek op zondag 23-6-2019.

Hoewel het B-zestal heeft mogen kavelen zijn we helaas niet in de prijzen gevallen.

                                                                             4e Onderling in Blerick. Op 22-6-2019 zijn we helaas niet in de prijzen gevallen.

 

1e Bondsfeest  2019. Op 26 mei hebben we het eerste bondsfeest van de bond Juliana gehad in Belfeld. Na een mooie ontvangst in het gemeenschapshuis de Hamar hebben we onder een mooie lentezon de optocht gelopen door de straten van Belfeld, waarna we op het terrein een mooi feest hebben gevierd. Bij het schieten werd eerst door de koningen geschoten voor de bondskoning. Helaas is het onze koning Herman net niet gelukt, de koning van Neer net na hem was de gelukkige.

 

Bij het jeugdschieten werd door de jeugd in de diverse leeftijdsklassen ook geschoten om de titel jeugdkoning. Ook hier is het net niet gelukt.

 

Tijdens het korpsschieten hebben we de volgende resultaten behaald.

A zestal: 17-15  B zestal 15-16.

 

Tijdens de optocht hebben we de volgende resultaten gehaald:

Mooiste geheel 6e plaats, Beste Defilé 8e plaats, Beste houding 7e plaats, Beste commandant 4e plaats, Beste bordjesdrager 4e plaats, Beste vaandeldrager 7e plaats, Beste muziekkorps tijdens de optocht 4e plaats.

2e Onderlinge 2019. Op zaterdag 18 mei hebben we het tweede onderling geschoten bij St. Martinus in Tegelen.

Het B zestal heeft hier na kaveling de derde prijs gehaald.

Bij het jeugdschieten heeft Mike Dewinden de eerste prijs gehaald met 107 punten.

 

7 kamp in Neer. Op zaterdag 11 mei hebben we deelgenomen aan de 7kamp schietwedstrijd in Neer.

Helaas hebben we geen prijs behaald.

 

Gemeente-Beesel-wisselbeker, dit jaar werd er in Beesel gestreden op 27 april.  Na 4 ronden schieten werd de balans op gemaakt en bleek dat de schutterij van Reuver de beker heeft gewonnen. Ondanks een regenbui was het een gezellige en sportieve middag van broederschap en vriendschap.

1e Onderling 2019. Op 13 april hebben we de eerste onderlinge wedtrijd geschoten bij St. Anthonius in Tegelen. Helaas zijn we niet in de prijzen gevallen.

 

Wintercompetitie Beesel-Reuver. 

Na 5 wedstrijden die afwisselend in Beesel en in Reuver hebben plaatsgevonden, is zaterdag 16 maart de wintercompetitie van 2019 in Beesel afgesloten.

 

Waarbij Reuver trots met de beker huiswaarts mocht keren.

 

De fijne samenwerking tussen beide schutterijen zorgt voor een altijd aanwezige gezelligheid en goede sfeer.

 

Waardoor dit jaar voor het eerst een nieuw competitief wedstrijdelement toegevoegd werd in de vorm van “de beste individuele schutter” van beide schutterijen. Dit is degene geworden die de hoogste score heeft van 3 van de 5 wintercompetitiewedstrijden, waarbij de hoogste 3 geteld worden. Het was een nek aan nek race, maar Lisan heeft deze prijs in de wacht gesleept met maar liefst een score van 110-110-109!
Gefeliciteerd! De prijs wordt tijdens de gezamenlijke BBQ overhandigd.

  

 

Op de foto het jongste lid van St. Barbara Reuver; Sanne Dewinden (links) samen met Lisan Kessels (rechts) met de gewonnen wisselbeker voor Reuver.

 

Zaterdag 26 januari hebben we de vierde wedstrijd in de wintercompetitie geschoten. Wederom is de wedstrijd gewonnen door de schutterij van Reuver. De uitslag is als volgt. Beesel: 1027 punten Reuver 1058 punten.
De vijfde en laatste wedstrijd is op zaterdag 9 maart in Beesel.

 

Op zaterdag 12 januari hebben we de derde wedstrijd van de wintercompetitie geschoten tegen de schutterij van Beesel in Beesel. Na een spannende strijd hadden we de volgende einduitslag. Beesel 1602 en Reuver 1659.

Een eervolle vermelding voor de volgende schutters:

Theo Geerlings  en jeugdlid Lisan Kessels elk 110 punten en jeugdlid Mike Dewinden 109 punten.

Tussenstand na drie van de vijf wedstrijden:

Beesel 1375+1017+1602=3994

Reuver 1389+1063+1659=4111

 

Zaterdag 8 december was de tweede wedstrijd van de wintercompetitie met de schutterij van Beesel. Deze keer in Reuver. Na een gezellige middag/avond schieten de volgende eindstand:

Reuver 1063 Beesel 1017.

Een eervolle vermelding voor ons jeugdlid Lisan Kessels met de behaalde maximale score van 110 punten.

 

Zaterdag 24-11-2018 de eerste wedstrijd van de wintercompetitie gehad bij onze schuttersvrienden van de schutterij van Beesel. Na een gezellige avond schieten waarbij diverse schutters een score van 109 (max is 110) hebben gehaald was de eindstand als volgt:

Beesel 1375 punten en Reuver 1389 punten.

 

 

Zaterdag 13-10-2018 hebben we het buitenseizoen afgesloten. Onder een prachtig najaarszonnetje zijn er 10 ronden geschoten in drietallen door loting samengesteld uit een A, B en C schutter. Het winnende drietal is geworden Andy Janssen (A), Jean Roberts (B) en Theo Geerlings (C).

 

LDS 2018. Op zondag 16 september hebben we voor het eerst deelgenomen aan het LDS. Dit jaar was dit  in Maasniel. Na een mooie optocht door het dorp Asenray mocht het damesdrietal Lieke Schouten, Jaqueline Warries en Kitty Kessels de Reuverse eer vertegenwoordigen in de schietwedstrijd. Het korpsschieten ging prima maar helaas zijn we in de eerste kavelronde uitgevallen.

 

Bij het jeugdschieten mocht Lisan Kessels meeschieten. De competitie was sterk en Lisan heeft de kaveling helaas niet gehaald. Het was een geslaagd feest en zeker voor herhaling vatbaar.

Vogelschieten St Barbara Reuver.

Afgelopen zaterdag (8 sept) werd er in grote getalen gestreden om de titels; schutterskoning 2018, dorpskoning 2018, en jeugdkoning 2018.

 

In een mooi zonnetje hebben we, met de leden van de schutterij en het Trommel en Fluiterkorps, de huidige koning Andy Janssen, afgehaald waarna hij als laatste actie, samen met de kommandant de inspectie op het schuttersterrein mocht uitvoeren. Burgemeester Petra Dassen en voorzitter Geert Teunissen hebben hem vervolgens uit zijn ambt ontheven en van het zilver ontdaan.

 

Piet Konings werd geëerd voor zijn jubileum lidmaatschap. Waarna het officiële deel van deze dag geparkeerd werd tot de nieuwe koningen bekend waren.

 

 

Het was zeer gezellig. Behalve de strijd om de schutterskoning, had familie Hendriks tijdens hun familiedag het schieten als activiteit in hun programma opgenomen. Op hun eigen schietboom hebben ze de vogel afgeschoten, onder begeleiding van collega schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum, die voor deze dag Reuver kwamen helpen. Net als Schutterij-Broederschap St. Georgius en St. Sebastianus uit Beesel, die op geweldige wijze Reuver heeft bijgestaan in alle voorkomende werkzaamheden zodat alle eigen leden van Sint Barbara dit schuttersfeest beter konden meebeleven. Beesel en Reuver helpen elkaar op toerbeurt sinds enkele jaren als zusterverenigingen uit dezelfde gemeente, dit als blijk van wederzijdse vriendschap en respect.

 

De jeugd heeft mee geschoten voor de jeugdkoning, waarbij Indy van Gasteren als winnaar uit de bus kwam.

 

Ook “onder” de schietboom voor de dorpskoning was het zeer gezellig; de concurrentie was groot, de deelnemers uit Bracht en Elmpt waren in de meerderheid. De Reuverse hebben zich dapper geweerd, maar de eer voor dorpskoning st Barbara Reuver is met schutterskoning Ingo Wiesner naar Bracht gegaan. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het mocht de pret niet drukken, het was supergezellig met z’n allen. Door het goede weer konden we heerlijk buiten genieten en de wedstrijden goed volgen.

 

 

De spannendste strijd was uiteraard die voor Schutterskoning 2018, wie gaat de vereniging “voor” in het nieuwe seizoen? Zijn er voor de dorpskoning en de jeugdkoning geen verplichtingen aan het winnen van de titel, komt er voor de schutterskoning een prachtig seizoen aan met een aantal mooie optochten, schuttersfeesten en uiteraard het OLS. Na een spannende strijd viel na 16 ronden de haan naar beneden. Het verlossende schot kwam van Herman Geerlings. Prachtig! De nieuwe schutterskoning werd geïnstalleerd en uitgebreid gefeliciteerd, waarna het feest met muziek door Sandra en Marco kon beginnen. Het was nog lang gezellig!

 

3e Bondsfeest 2018. Op zondag 2 september was het derde en laatste bondsfeest in Horst. Onder een prachtig zonnetje hebben we de optocht gelopen door het centrum van Horst en daarna zijn we naar het schietterrein gegaan voor de verdere activiteiten. In de A klasse zijn we buiten de prijzen gevallen. In de B klasse behaalden we de 5e prijs na kaveling. Bij het jeugdschieten haalde Lisan Kessels een eerste prijs.

Hallo Schuttersvrienden,

Hierbij willen we jullie graag uitnodigen voor het jaarlijks Vogelschieten op zaterdag 8 september vanaf 16.00 uur op het schuttersterrein aan de polderweg 3 te reuver. Dit gezellige feest wordt geopend met het eerste schot door de Burgemeester Petra Dassen.

Daarna kan St. Barbara schieten voor de nieuwe koning(in), en kan er op een andere mast geschoten worden voor de dorpskoning(in), hieraan kunnen jullie ook aan deelnemen als jullie willen.

Tevens is er ook voor de jeugd vogelschieten voor de jeugdkoning.

 

Nadat de huldigingen van de nieuwe koning, dorpskoning en jeugdkoning, gaan we gezellig verder met mooie muziek en s'avonds Live muziek van Sandra en Marco, twee topartiesten uit onze regio, met gezellige Duitse Schlager muziek.

Hopelijk tot ziens op 8 september.

OLS 2018. Op 1 juli was het Ols in Raam.

Tijdens het korpsschieten haalden we helaas maar 35 punten waardoor we niet aan de kaveling konden deelnemen.

Kinjer OLS 2018. Op 26 juni was het eindelijk zover. Na weken van voorbereiding het Kinjer Ols in Raam.

Vroeg vertrekken voor een lange en spannende dag. Iedereen die hier aan heeft meegewerkt hartelijk dank, en iedereen mag trots zijn op het resultaat.

In de categorie creatiefste koningsvogel werd een tweede prijs gehaald.